PODGORICA: Uhapšeno duplo više pljačkaša! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeno duplo više pljačkaša!

 

Inspektori podgoričke policije rasvijetlili su u prvih šest mjeseci ove godine 144 krivična djela, što je duplo više u odnosu na lani, ali, upozoravaju oni, registrovan je i povećan broj ovih krivičnih djela. 

Prijave

Rukovodilac Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje krađa i teških krađa u CB Podgorica Predrag Jokić kazao je za Pobjedu da su od 1. januara do 30. juna dobili 174 krivične prijave koje se odnose na krivična djela krađa i teška krađa, te da je od toga riješeno 83 odsto.

– Od ukupnog broja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata zadužili smo 131 krivičnu prijavu koja se odnosi na krivična djela teška krađa, od kojih je rasvijetljeno 105. Registrovanih krivičnih djela krađa je 43, dok je od ovog broja rasvijetljeno 39 – dodao je Jokić.

Iako je ove godine povećan broj krivičnih djela krađa i teška krađa u odnosu na isti period lani, porastao je i broj rasvijetljenih ovih krivičnih djela- duplo je veći u odnosu godinu ranije.

– Prošle godine u istom periodu rasvijetljeno je 71 krivično djelo, a u 2017. godini čak 144 -naveo je Jokić.

On pojašnjava da se tokom ljeta kao počinioci krađa i teških krađa najčešće pojavljuju strani državljani, koji su u prolazu kroz glavni grad.

– Obično su to osobe koje idu ka primorju, tačnije kratak vremenski period se zadržavaju u Podgorici i za to vrijeme koriste nepažnju građana, i u kuće i stanove ulaze kroz otvorene prozore i balkonska vrata, i najčešće kradu novac, zlatan nakit i druge dragocjenosti – istakao je  Jokić.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com