Vahun: Vjerujemo da Džudo savez CG i Organizacioni odbor kontrolišu pripreme za Evropsko prvenstvo U23 - Volim Podgoricu

Vahun: Vjerujemo da Džudo savez CG i Organizacioni odbor kontrolišu pripreme za Evropsko prvenstvo U23

Anonimni email koji su, nadamo se ne zadugo nepoznati autori, uputili na adrese svih zvaničnika Evropske džudo unije (EJU) dobio je svoj epilog u odgovoru koji je potpredsjednik EJU, Mihal Vahun uputio Džudo savezu Crne Gore (DžSCG) i svim čelnicima EJU, saopšteno je danas iz Džudo saveza Crne Gore.

Iz Džudo saveza je ranije saopšteno da je protiv njih  pokrenuta koordinisana akcija sa ciljem da nanese štetu ovoj organizaciji, ali i državi Crnoj Gori.

U saopštenju se dodaje da Vahun iznio jasan i precizan stav EJU:

“Mi u potpunosti vjerujemo da Džudo savez Crne Gore i Organizacioni odbor kontrolišu pripreme za Evropsko prvenstvo U23 čvrsto uz podršku Vlade i istaknutih predstavnika političkog i sportskog života Crne Gore. U slučaju da trebate bilo kakvu podršku u ovom neželjenom incidentu ne ustručavajte se da nas kontaktirate”, napisao je Vahun, a saopšteno je iz DžSCG.

U saopštenju DžSCG se navodi da je taj savez pažljivo i odgovorno gradio dugogodišnju saradnju sa EJU koja je krunisana Evropskim kadetskim šampionatom održanim u Baru 2012. godine, koje je organizovano po najvišim evropskim standardima i ušlo u anale EJU kao najmasovniji šampionat u istoriji.

“Uspješna organizacija tog događaja je Crnoj Gori omogućila i kandidaturu i dobijanje organizacije Evropskog šampionata za mlađe seniore u novembru ove godine u Podgorici. Ovakvi sportski događaji donose ne samo sportske, već i društvene i ekonomske benefite za državu organizatora i zbog toga imaju neupitan javni interes. Zbog toga će DžSCG nastaviti da posvećeno i odgovorno doprinosi razvoju sporta u Crnoj Gori i poslije uspješne organizacije ovog šampionata preduzeti sve korake za dobijanje organizacije svjetskog šampionata u Crnoj Gori o čemu smo već ostvarili brojne razgovore sa našim uvaženim kolegama iz Svjetske džudo federacije. Smatramo da su odgovoran rad i rezultati, ne samo DžSCG, već i svih posvećenih sportista i sportskih poslenika u crnogorskom džudou, koje naši međunarodni partneri prepoznaju i visoko uvažavaju, najbolji odgovor na sve pokušaje opstrukcije sa kojima se susrećemo”, piše u saopštenju DžSCG.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com