Majada je svoj biznis iz Sirije preselila u Crnu Goru, evo šta PORUČUJE ženama - Volim Podgoricu

Majada je svoj biznis iz Sirije preselila u Crnu Goru, evo šta PORUČUJE ženama

Svoju priču ovaj put nam priča Majada Masarani, dobitnica nagrade “za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u oblasti pokretanja sopstvenog biznisa 2017”, na konferenciji “Moć Žene” u maju 2017. godine od Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Nailazeći na tržište i društvo raspoloženo za svaku vrstu inovacija i kvaliteta Majada Masarani svoje petnaestogodišnje preduzetničko iskustvo iz Sirije, 2016. godine prenijela je i kod nas, pokretanjem biznisa u Podgorici.

Majada poručuje da dođemo na edukacije žena, da dobijemo informacije vezano za start up kao i mogućnost za razvoj postojećih biznisa, da unaprijedimo svoj biznis i napišemo biznis plan koji možemo pred bilo kim prezentovati, da sklopimo poznanstva, dobijemo dobre ideje, pronađemo saradnike (zaposlene) ili poslodavce, ali prije svega, što je najveći motiv i satisfakcija ujedno, da dobijemo podršku jer glavna poruka ove edukacije žena jeste podrška lokalne samouprave, ženskih preduzetničkih organizacija, državnih institucija, stranih organizacija kao i finasijskih institucija i poslovnih banaka, i da nas prepoznaju za buduću podršku.


Na poziv Udruženja preduzetnica Crne Gore učesnica je aktuelnog programa edukacija žena i ekonomsko osnaživanje kroz projekat “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”, koji sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava zajedno s Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori uz podršku Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, koji se realizuje u Glavnom gradu Podgorici.

Projekat o kom Majada govori sa ushićenjem i zadovoljstvom. Seminar i edukacije su višestruko od koristi za Majadu, kao i za ostale polaznice. Ona kaže: ”Dobijaju se prilike da predstavimo sebe i svoje poslovanje, proširimo kontakte, promovišemo vlastiti biznis, stičemo nove klijente, kao i ciljani efikasni marketing – dostupna nam je baza kontakata svih polaznica svake grupe seminara od Udruženja preduzetnica i partnera na projektu, što će nam biti od višestuke pomoći”.

Majada Masarani je preduzetnica koja se bavi kozmetikom punih 15 godina. Na našem tržištu je relativno mlada. Godine 2016. odlučuje da pokrene biznis u Podgorici osnivajući preduzeće pod nazivom SIRIANA DOO u okviru kog posluje kozmetički salon, jer se sa tim poslom već uspješno bavila i u Siriji. Prilikom započinjanja biznisa, u početku je imala određenu dozu straha. Ono što posebno kod nje treba istaći jeste da prvih šest do sedam mjeseci nije ostvarivala dobit. Ona kaže:“ Sada sam stala na noge, zaposlila sam jednu radnicu koju osigurava, jednom riječju poslujem legalno. Uspjevam da pokrije sve svoje troškove i ostvarujem zaradu za sebe i porodicu. Jer ipak, uspjela samda iz svog biznisa da dobijem boravišne papire za sebe i djecu, što je velika satisfakcija i ispunjenje velikog cilja za nekog ko je strani državljanin.“
U perspektivi ima planove da radi zajedno sa suprugom, jer smatra da je poslovni abijent u Crnoj Gori mnogo dobar i povoljan za unapređenje biznisa. Jeste da je tržište malo, ali se može usko specijalizovati za određene usluge i imati stalnu klijentelu.
“Ono što je posebno u mojim uslugama je što se bavim kozmetikom na svoj način, imam usluge koje su meni svojstvene a ne primjenjuju se u svakom salonu i odišu orijentalnim duhom”, kaže Majada.
S obzirom na to da 70% tretmana u njenom salonu čine tretmani strija, maljavosti dlake i ukljanjanje masnih naslaga, Majada ima planove da razvije svoj biznis kao BEAUTY KLINIKU, investirajući u savremeni laser kakvog još nema na tržištu Crne Gore, a sve u cilju podizanja usluge na veći nivo efikasnosti i kvaliteta, koristeći sredstva IRF-a i benefite ovog projekta. Završila je Phibrows akademiju, Branka Babica u Beogradu, najpoznatija metoda microblading permenantne sminke, kao i to da primenjuju sve tretmane Phi akademje u svom salonu. Takođe planira da ostvari svouju želju i težnju usmjerenu u pravcu, da razvije svoj biznis zajedno sa suprugom koji se bavi estetskom hirurgijom, na taj način proširila bi paletu usluga i bila konkurentnija na tržištu.

Majada se trudi da razvije svoj posao i da bude prepoznatljiva na tržištu. “U ovoj djelatnosti treba stalno pratiti modne trendove jer se metode kozmetičke tehnologije stalno mijenjaju”, poručuje Majada. Ona je majka troje djece, potiče iz mješovitog braka i jako je ponosna na to, a još ponosnija što je svojoj djeci poklonila isti dar.
Ženama koje imaju ideju ali još uvijek nemaju svoj biznis, Majada poručuje da budu hrabre i vjeruju u svoju viziju.
“Naučite pravila kao profesionalac da biste ih razvijali kao umjetnik”, predstavlja Majadin moto. Ona takođe dodaje da su izazovi sa kojima se suočava sve modernija tehnologija i metode u kozmetičkoj industriji.

(Promo) 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com