Početna » PG INFO » Aktuelno » “Mladima je potrebna POMOĆ!” Podgoričanka Milica (19) odlučila je da nešto preduzme
Milica Milačić

“Mladima je potrebna POMOĆ!” Podgoričanka Milica (19) odlučila je da nešto preduzme

“Mladima je potrebna pomoć! Današnje vrijeme karakteriše brz tempo života, to dovodi do manjaka vremena pri vaspitanju djece. Djeca su sve više izložena društvenim mrežama, i internet predstavlja glavni stub vaspitanja.”

Ovo su riječi devetnaestogodišnje studentkinje iz Podgorice Milice Milačić, koja za portal “Volim Podgoricu” objašnjava zbog čega je kao veoma mlada djevojka odlučila da se bavi ovim problemom. 

Milica je osnivač Nevladine organizacije “Dama” koja ima za cilj da afirmiše i pomogne vaspitanju djece koje počiva na univerzalnim vrijednostima, kao i da mlade u najranijoj životnoj dobi uči lijepom ponašanju, odnosno bontonu.

“Posmatrajući svijet oko sebe, svoje vršnjake i mlađe od sebe, došla sam do zabrinjavajućeg zaključka. Mladima je potrebna pomoć. Naše vrijeme karakteriše brz tempo života, što dovodi do manjaka vremena za vaspitanje djece. Djeca su sve više izložena društvenim mrežama, i internet sve više postaje glavni izvor informacija, edukacije, pa i “stub” vaspitanja. Gube se tradicionalne vrijednosti, a sve to zajedno dovodi do manjka samopouzdanja kod mladih tinejdžerskog uzrasta, konflikata među djecom, psihičkih problema”, kaže ova mlada Podgoričanka.

 Dodaje da Nevladino udruženje “Dama”  čiji je osnivač ima za cilj da usmjeri mlade na pravilan životni put, da ih podstakne da rade prave i humane stvari, proširi vidike, širi pozitivnu energiju i ljubav, ukaže na značaj pravilnog vaspitanje djece, druženje sa vršnjacima i prevencije svih vidova zavisnosti. 

“Već od septembra krećemo sa radionicama koje će se održavati u Omladinskom centru u Podgorici namijenjene djeci i tinejdžerima, od četiri do 16 godina, pod nazivom “Kroz edukativne radionice do lijepih manira”, kaže Milica.

Ona naglašava da je, razmišljajući šta može da učini da pomogne u riješavanju ovog problema, istraživala i došla do podatka da u Crnoj Gori, pa ni u regionu, ne postoji slična organizacija.

3 Komentari

  1. Ne dipr…. 19 god a vec bi da filosofira! Daj ako ko treba da ovo otvara to su zene od bar preko 35 godina, sa obrazovanjem i radnim i zivotnim iskustvom iza sebe. A ne djeca, da uce djecu…

  2. Dadada fino se sjetila i ona i svi koji zele neku zastitu preko nevladine organizacije jer znaju da je to jedini nacin za uzimanje para sto kad je vec tako ne osnuje nesto a da nije preko nevladine organizacije sprgnja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *