Ne reaguje DPS na Demokrate nego na neistine koje iznose - Volim Podgoricu

Ne reaguje DPS na Demokrate nego na neistine koje iznose

 

Najnovijim reagovanjem Demokrate su samo potvrdile tezu da pretenduju da unište sve stubove demokratije, posebno sudsku vlast, po principu „kadija te tuži kadija ti sudi”, samo kad bi im moglo biti. O njihovoj „dobroj namjeri” najbolje govore saopštenja njihovih koalicionih partnera kojima su se, ovih dana, smučili građanima, ali nikako ne potežući pitanje pozicija u opštinama u kojima vrše vlast. Želja za foteljama je jača od svih “epiteta” kojima su se neštedimice čašćavali, i spremni su da progutaju svaku izgovorenu riječ zarad puke vlasti. To je mjera njihove politike, po svaku cijenu zadržati pozicije, makar to značilo i sarađivati sa onima za koje su javno rekli da se stide što udišu isti vazduhm, kazali su iz Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

 

Što se tiče navoda da DPS odgovara na svako saopštenje Demokrata zbog nekakve konkurencije, time su samo potvrdili da su Demokratama svi konkurencija. To međutim nije problem DPS-a. Ne reaguje DPS zbog Demokrata, već prije svega zbog građana, kao i zbog ogromne količine neistina koje iznose i koje su tako očigledne da nije potreban ni neki veliki napor da bi se demantovale. 

Kada je u pitanju vaša navodna briga za slučaj porodice Đurišić, trebalo bi da vam je poznato da je njihov zahtjev odbijen od svih sudskih instanci, zaključno sa rješenjem Vrhovnog suda Rev.br.1043/16 od 25.10.2016 godine, kao i da su gospoda Savo i Vanja Đurišić izgubili sudski postupak kojim su potraživali naknadu po osnovu eksproprijacije.

Prosto je nevjerovatno da odbornici Demokrata, koji svaku sjednicu Skupštine Glavnog grada koriste da se pohvale svojim pravničkim znanjem, još nijesu naučili da se ne može sklapati sporazum samo na osnovu tvrdnji nekog građanina da zemlja treba da se plati.

Slučaj građanina Vanje Đurišića koji hoće mimo institucija sistema da presuđuje i nalaže ko treba, šta i koliko da plati, a pri tome i ometa saobraćaj i dovodi u ekološki i zdravstveni problem ostale građane koji žive u Jerevanskoj ulici, nije jednostavan i ne može se podvesti pod praksu.

Da bi neko mogao zahtijevati od Glavnog grada da se sporazumno riješi određeni imovinski problem, mora da ima osnov u sudskim presudama koje nalažu plaćanje imovine. To podrazumijeva, vještačenja, procjenu zemljišta i sve druge elemente za presudu.

U ovom trenutku postoji Rješenje Vrhovnog suda Crne Gore Rev.br.1043/16 od 25.10.2016 godine, kojim se odbija predlog Đurišić Vanje i Sava za određivanje naknade za eksproprisano zemljište kao neosnovan.

Ono što se desilo od dana donošenja pomenute presude do danas je upravni postupak i upravni spor u predmetu pretvaranja prava “korišćenja” u pravo “svojine”, koji je u toku i koji nema nikakve veze sa plaćanjem zemljišta, već je to u isključivoj nadležnosti redovnih sudova.

Napominjemo, da dio predmetnog zemljišta predstavlja saobraćajnicu – ulicu, koja je objekat od opšteg interesa u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, i koju imaju pravo da koriste svi građani.

Takođe, Zakonom o putevima se pod putem podrazumijeva svaka površina na kojoj se trajno odvija saobraćaj. Isti Zakon propisuje da je Opštinski put između ostalog i „ulice u naseljima”, a imajuću u vidu da je predmetna saobraćajnica izgrađena prije više od 35 godina i da je starim i novim planskim dokumentima prepoznata kao saobraćajnica, sasvim je jasno da niko nema pravo da blokira i ometa saobraćaj, što je kažnjivo drugim zakonima.

Iz svega gore navedenog, a imajući u vidu da je avgust mjesec i mjesec polaganja popravnih ispita za one koji nijesu savladali gradivo, možemo samo da poručimo obnovite gradivo i možda nešto naučite, saopštili su iz Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada .

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com