PODGORICA: Najavljen veliki protest taksista - Volim Podgoricu

PODGORICA: Najavljen veliki protest taksista

 

 

 

Strukovni sindikat taksista Crne Gore najavio je masovni protest za polovinu septembra u Glavnom gradu.

U saopštenju, oni podsjećaju javnost na dogovor koji su imali sa menadžmentom Glavnog grada u vezi kako su kazali rješavanja haosa u auto-taxi prevozu i na odluku da sljedeće proteste presele na ulice drugih gradova.

“Međutim kako se ti dogovori ne poštuju čak i ignorišu, sljedeći masovni protesti koji će biti organizovani polovinom mjeseca septembra, biće ipak održani na ulicama Glavnog grada”, najavljeno je iz Strukovnog sindikata taksista.

I ova sezona kako su naveli pokazuje nemoć nadležnih organa da suzbiju haos u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Taksisti podsjećaju da su posljednjih šest mjeseci upozoravali nadležne državne i opštinske organe, da kako su kazali poslije dugog niza godina počnu da sprovode Zakone iz ove oblasti.

“Međutim pokazalo se da oni neće da rješavaju ovakav haos, već ga svojim neradom stimulišu. Podsjećamo javnost da je Zakonom iz 2005. ukinut kombi-taxi prevoz, ali nažalost do danas nije uklonjen sa ulica, dok u Ulcinju konstatuju da ni kombi-taxi ni auto-taxi nelegalne prevoznike ne mogu da uklone sa ulice, jer su agresivni i kad ih zaustavljaju hoće da ih zgaze, u Kotoru nadležni tvrde da ti isti kombi-taxi imaju pravo da prevoze putnike. U Baru osim što cvjeta nelegalni prevoz putnika u svim njegovim vidovima, ti nelegalni prevoznici čak i fizički napadaju čak i hladnim oružjem legalne auto-taxi preduzetnike koji na sudu plaćaju kazne jer su se branili od napada, a komunalni policajci čak i uče te nelegalne prevoznike na koji će način i dalje raditi nelegalno”, navopdi se u saopštenju taksista.

O stanju u auto-taxi prevozu kako navode svjedoče sljedeći podaci.

“U Podgorici po podacima nadležnih ima 780 registrovanih vozila za auto-taxi pravoz a na ulicama ih ima oko 1.400, u Budvi registrovanih 400 a na ulici u sezoni oko 1.000, u Baru oko 200 registrovanih a na ulicama u sezoni oko 400 do 500, u Ulcinju preko 70 nelegalnih, i tako u svakom gradu u Crnoj Gori”, kazali su.

Ako se kao navode ovim podacima doda da u Crnoj Gori posluje i preko 60 privrednih društava koja su registrovana za prevoz putnika u auto-taxi prevozu, a poznato je kažu da i većina njih posluje nelegalno, postavlja se kažu pitanje kolika je utaja poreza i doprinosa i koliko je oštećen državni budžet zahvaljujući neradu nadležnih organa koji su kao ocjenjuju za taj svoj nerad i enormno plaćeni i privilegovani.

RTCG

1 komentar

  1. Treba naglasiti da se broj nelegalnih taxista ne podudara sa brojem vozila. Na svako nelegalno (a Boga mi i na pojedine legalne) vozilo radi po dvoje neprijavljenih vozača. Tako da je problem nelegalnog taxi prevoza duplo veći nego što bi se dalo primijetiti. Uz ovolike nelegane taxi prevoznike u septembru mjessecu možemo računati na još 100 vozila koje tek trebaju da se pojave na ulicama našeg glavnog grada. Vlasnici ovih vozila su bezbijedonosno interesantna liva. Jedan se potražuje od strane međunarodnih institucija zbog ratnih zločina a drugi je nedavno itzašao sa robije zbog šverca narkotika. Da li je slučajno to što su obojica komšije i prijatelji našeg gradonačelnika i da su obojica iz Zete. Na taj način naš gradonačelnik uvodi krupan kriminal u još jednu opštinsku granu privrede.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com