PODGORICA: U prihvatilištu ima mjesta za još 9 beskućnika - Volim Podgoricu

PODGORICA: U prihvatilištu ima mjesta za još 9 beskućnika

Početkom juna usluge prihvatilišta je koristila jedna osoba, dok je druga bila u procesu provjere da bi dobila smještaj.

 

U prihvatilištu za beskućnike na Koniku u Vardarskoj ulici, trenutno su smještena tri osobe.

Mjesta ima za još devet beskućnika, a prihvatilište radi 24 časa”, saopštili su iz Crvenog krsta Crne Gore.

Naveli su da je zaposleno pet radnika, od čega su četiri portira.

Od otvaranja prihvatilišta do danas, primljena su tri lica, čiji je boravak definisan Pravilnikom o upućivanju i smještaju beskućnika i kućnim redom”, navode iz Crvenog krsta.

Sklonište je otvoreno u maju, a prema tadašnjim podacima u Podgorici se nalazilo desetak potencijalnih korisnika.

Početkom juna usluge prihvatilišta je koristila jedna osoba, dok je druga bila u procesu provjere.

“Vijestima” je tada rečeno i da broj korisnika varira u odnosu na godišnje doba, ali nije rečeno to da li je ista osoba još uvijek u ustanovi.

Što se tiče upućivanja lica u prihvatilište, procedure oko prijema i neophodnih provjera socijalne i zdravstvene situacije, nadležan je Centar za socijalni rad Podgorice, koji je u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore usvojio Pravilnik o upućivanju i smještaju beskućnika u Prihvatilište”, ističu iz Crvenog krsta.

Dodali su da građani mogu prijaviti lica o kojima imaju informacije da se vode kao beskućnici i nalaze se na teritoriji Podgorice.

Jedan od ciljeva prihvatilišta je, kažu iz Crvenog krsta, i rad na sticanju ekonomske nezavisnosti i osamostaljivanja lica koja borave u objektu.

Prihvatilište za beskućnike je partnerski projekat Centra za socijalni rad, Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje, Crvenog krsta i drugi službi Glavnog grada”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com