PREKIDAJU SARADNJU SA FRONTOM: Onima koji žele da ih slijede u bolesnim naumima, želimo sreću na tom putu - Volim Podgoricu

PREKIDAJU SARADNJU SA FRONTOM: Onima koji žele da ih slijede u bolesnim naumima, želimo sreću na tom putu

Demokratska Crna Gora prekida svaku saradnju sa liderima Demokratskog fronta (DF), dok će na lokalnom nivou nastaviti sa svim predstavnicima Fronta koji su istinski opozicionari, kazali su u partiji Alekse Bečića. U toj stranci su kazali da prekidaju  polemiku sa čelnicima Fronta.    

“Obavještavamo crnogorsku javnost da Demokrate prekidaju svaku moguću saradnju, prepisku i komunikaciju sa liderima DF-a i njegovim iskompleksiranim daktilografom. Onima koji sa njima žele da vode “konstruktivan dijalog” i da ih slijede u bolesnim naumima, želimo sreću na tom putu. Na lokalnom nivou ćemo sarađivati sa svim predstavnicima DF-a koji su istinski opozicionari i borci za promjene”, navode Demokrate.

Front i Demokrate danima vode rat nepotpisanim saopštenjima, u kojima se međusobno optužuju za izdaju i saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).   

Programski direktor Građanske alijanse (GA) Boris Raonić smatra da bi medijski rat unutar opozicije mogao povećati broj apstinenata na narednim izborima. On ističe  da konfliktna retorika  opozicije mobiliše manji dio birača.        

“Pod motom “oni su prvi počeli” od svega će uspjeti da prozivedu apstinente i zadovolje ego pod motom “kako im ga rekosmo”. Demokratski front (DF)  daje ton ovim unutarpozicionim sukobima”, tvrdi Raonić, navodeći da su sukobi intenzivirani nakon protesta Fronta kada je taj politički savez povratio preimućstvo unutar opozicije.

“Front ovim ratom saopštenjima mobiliše onaj dio opozicionog biračkog tijela, koji se nije uspio snaći u socijalno-ekonomskom sistemu DPS-a. Tim biračima nude glasnu i konfliktnu antivladinu retoriku, pri tome ne vodeći računa o preostalom dijelu birača do potrebnih 51 odsto  ili odnosima sa onima koji ih zastupaju”.

Medijski rat unutar opozicije počeo je nakon poruke  predsjednika Demokrata Alekse Bečića da predsjednički kandidat opozicije može biti samo stranački lider koji do sada nije gubio izbore, zbog čega su iz DF-a poručili  da Bečić ne može biti kandidat jer je na lokalnim izborima izgubio od gradonačelnika Podgorice Slavoljba Stijepovića,   a na kongresu SNP-a od Srđana Milića.

Nakon toga uslijedila su nepotpisana saopštenja, u kojima je, između ostalog, bilo uvreda na naconalnoj i vjerskoj osnovi. Dok je DF-u prigovarano da  su “jednojajčani blizanci sa DPS-om i premijerom Duškom Markovićem”,

Demokrate su optuživane da “rade po diktatu stranih ambasada i imaju ulogu nekadašnjeg Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića”. Sličnu medijsku polemiku DF- i Demokrate imale su i uoči lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.    

Iz građanskog pokreta URA juče su pozvali čelnike Demokrata i Fronta da prestanu sa svađom, podsjećajući da opozicija ima samo jednog protivnika. 

Iz građanskog pokreta URA juče su pozvali čelnike Demokrata i Fronta da prestanu sa svađom, podsjećajući da opozicija ima samo jednog protivnika

“Svaka međuopoziciona svađa pruža prostor i vrijeme grogiranoj DPS-u, da nakon izgubljenih izbora u tri  opštine, konsoliduje  redove i korumpiranim djelovanjem sačuva vlast”, navode u pokretu URA. 

I pored apela partije Dritana Abazovića  Demokrate i Front juče su nastavili prepisku, međusobno razmjenjujući teške optužbe. Dok se u saopštenju  Fronta navodi  da su “agenti CIA vrbovali Bečića tokom studijskih putovanja u SAD”, iz Demokrata su kazali da “čelnike Fronta “kao i DPS podmazuju formalni i neformalni centri moći, mafija iz Crne Gore, okruženja i šire”. 

Iz Bečićeve partije i Fronta juče nijesu željeli “Vijestima” da komentarišu zbog čega razmijenjuju teške optužbe i poired javnog zalaganja za opozicionu saradnju.

SDP: Učinak demokrata za poštovanje, ne za lične prozivke

Iz  Socijaldemokratske partije (SDP) su ocijenili da DF neprimjereno napada diplomatske predstavnike SAD. Oni smatraju da DF pokazuje nepoznavanje prakse u međunarodnoj političkoj komunikaciji.

“Normalno je da čelnici progresivnih opozicionih subjekata imaju razmjenu mišljenja sa predstavnicima američke i drugih demokratskih država, jer je Crna Gora članica NATO i drugih međunarodnih organizacija. I sastanak koji je opozicija imala sa potpredsjednikom Majklom Pensom samo je potvrda da SAD uvažavaju političko promišljanje dijela opozicije i da nas doživljavaju kao partnere sa kojima vode otvoreni dijalog o temama unutrašnjih političkih dešavanja u Crnoj Gori. Zbog toga je rad američkih diplomatskih predstavnika za poštovanje, a ne za lične prozivke u cilju neprimjerenih pokušaja zloupotrebe imena i pozicije diplomatskih predstavnika u dnevnim polemikama političkih subjekata. Moramo se naučiti da se sa partnerima vodi dijalog, a i kad postoje neslaganja poštuju se međusobne razlike. Lično pominjanje diplomatskih predstavnika i njihovih aktivnosti mimo oficijelne akreditacije je jeftino politikanstvo”, tvrde u SDP-u.

Vijesti

1 komentar

  1. Becic mali isprdak. Klasicna Pajovic HIV Pozitivna prica. Istorija se poinavlja. DPS udbasi preko spavaca i ubacenih agenata formiraju malu proopozicionu navodno umjerenu stranku. Pred izbore Mali Bleeeeejic ce da prica opozicionuj pricu, a posle izbora kad DPS mafiokratiji prifali nekoliko mandata za vecinu, gle cuda, naglo ce da se posvadjaju jos vise sa DF i da kazu da se sa njima ne moze, nesto slicno kao ovaj tekst. I naravno da daju jos malo vremena posrnuloj crkotini, frakestajnu pred pucanjem i raspadanjem, lesini koja vec zaudara zvanoj DPS! Narode ako si toliko slijep da ponovo nasjedas na klasicne udbaske podvale, io da glasas neprovjerenu , namazanu, lukavu djecinu od ni 30 godina?! E onda narode i treba da crkavas, jer nisi narod no brav, stoka neznavena!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com