SNP Pljevlja: Upravni odbor “Vodovoda” i Đačić nanijeli materijalnu štetu građanima - Volim Podgoricu

SNP Pljevlja: Upravni odbor “Vodovoda” i Đačić nanijeli materijalnu štetu građanima

Upravni sud Crne Gore poništio je odluku pljevaljskog DOO “Vodovod” o poskupljenju vode, koja je bila na snazi godinu i po, i time konačno i bez prava žalbe ustanovio da je ta odluka donijeta suprotno zakonu, saopšteno je danas Socijalističke narodne partije (SNP) Pljevlja.

U saopštenju se dodaje da je rješavajući po tužbi članova SNP, Upravni sud je našao da je odluka nezakonita zato što je istu potpisao i odobrio predsjednik Opštine, bez odluke Skupštine opštine kako je to propisano Statutom ovog preduzeća i Statutom opštine Pljevlja kao njegovog osnivača.

“Radilo se, dakle, o očiglednoj manipulaciji i samovolji kako organa upravljanja “Vodovoda”, tako još izraženije i nelegitimnog predsjednika Opštine Mirka Đačića, koji je, po već ustaljenom običaju, preuzeo funkcije koje mu ne pripadaju i za šta nije ovlašćen. Očigledno je da su nezakonitim i nesavjesnim postupanjem članovi Upravnog odbora “Vodovoda” i sam predsjednik Opštine nanijeli značajnu materijalnu štetu svim građanima Pljevalja. “Vodovod” je, naime, nezakonito stekao značajna finansijska sredstva, jer je cijena vode po toj Odluci povećana za jednu trećinu i u tolikoj mjeri su računi za utrošenu vodu bili uvećani punih osamnaest mjeseci. Mora se priznati da je količina bahatosti i samovolje koju su ispoljili u ovom slučaju članovi Upravnog odbora “Vodovoda” i nelegitimni predsjednik Opštine takva da joj se ne može naći sličan primjer nadaleko”, navodi se u saopštenju pljevaljskog SNP.

Iz te partije su dodali da se sada postavlja pitanje kako i na koji način će, nakon njenog poništenja postupiti kreatori ove odluke.

“Bilo bi sasvim logično da su već prvog dana po dobijanju presude Upravnog suda izašli pred lice javnosti i saopštili šta će uraditi da bi nadoknadili štetu građanima i vratili im nezakonito oduzete pare. Nažalost, to je za sada izostalo, a sigurni smo da će sve uraditi kako bi izbjegli tu obavezu i time zadržali nezakonito stečena sredstva. Priznanje krivice od strane Upravnog odbora “Vodovoda” i predsjednika Opštine značilo bi i priznanje njihovog svjesnog i namjernog djelovanja na štetu građana što inače povlači i neke druge sankcije shodno važećoj pravnoj regulativi. Znajući koliko su truda i jedni i drugi uložili tokom protekle godine i po da bi izmislili način na koji bi naknadno uskladili pomenutu Odluku sa Statutom Opštine s pravom sumnjamo da će ponuditi bilo kakvo rješenje kojim bi nadoknadili štetu potrošačima vode, ali smo, s druge strane, sigurni da će uskoro nadležni sudski organi primiti ogroman broj tužbi od strane građana kojima će biti tražen povraćaj opljačkanog novca od strane DOO “Vodovod” i nelegitimnog predsjednika opštine Pljevlja”, zaključuje se u saopštenju SNP Pljevlja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com