PODGORICA: Gorjelo skladište firme “Swisslion Takovo” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gorjelo skladište firme “Swisslion Takovo”

U Donjim Kokotima danas je zapaljeno glavno skladište firme Swisslion Takovo.

Kako nam je saopšteno iz vatrogasne službe ekipa je pošla na lokaciju po zahtjevu građanina za dežurstvo na kontrolisanom paljenju.

“Po završetku ove intervencije građani su vidjevši da je vatrogasno vozilo prisutno izazvali samoinicijativno par požara od kojih se jedan proširio na poslovni objekat (skladiste) i dijelom zahvatio zidove, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječena veća materijalna šteta. Na pomenutoj lokaciji usljed neplaniranog razvoja situacije angažovana su tri vozila sa osam vatrogasaca koji su požar u potpunosti ugasili u 11,43 časova”- kazao nam je komandir Vatrogasne jedinice Andrija Čađenović.

U toku prethodne noći registrovan je nešto povećan broj požara u odnosu na prethodnih par dana na teritoriji Glavnog grada,  pa je Služba zaštite reagovala na 25 lokacija u gašenju požara.

“U toku današnjeg dana intervenisano je na 5 lokacija, a aktivna su dva velika požara u mjestima Trmanje i Radovče, zaseok Ubline. Na Trmanju je požarom zahvaćena visoka šuma i rastinje dok se pojas oko kuća za sad uspješno kontroliše i u saradnji sa avio- helikopterskom jedinicom Direktorata za vanredne situacije nastojimo da sačuvamo kuće i imanja i eventualno u potpunosti ugasimo požar. Takođe veliki požar danas je izbio u blizini dječijeg odmarališta na Veruši ali je brzom intervencijom vatrogasaca i pomoći koju su pružili mještani relativno brzo i bez šteta lokalizovan. Posebnu pomoć pružio je gospodin Milovan Lazović koji je svojim vozilom dopremao vodu za gašenje”- naveo je Čađenović.

On apeluje na sve građane da blagovremeno sprovedu preventivne mjere oko svojih stambenih, poslovnih i drugih objekata i na taj način eliminišu rizik od širenja požara na objekte i imovinu.

“Potrebno je blagovremeno pokositi i ukloniti suvu travu i rastinje oko pomenutih objekata što ne predstavlja posebno zahtjevne aktivnosti, a garantuje bezbjednost od nastanka i širenja požara. Za svaku vrstu pomoći Služba zaštite Glavnog grada na raspolaganju je svim građanima 24 časa dnevno”- kazao je našem portalu Čađenović.

 (Antena M)

1 komentar

  1. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com