PODGORIČANIN OPTUŽIO PRIPADNIKE POLICIJE: Prvo me pretukli, pa me lažno prijavili - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN OPTUŽIO PRIPADNIKE POLICIJE: Prvo me pretukli, pa me lažno prijavili

Pod­go­ri­ča­nin Alek­san­dar Mi­lja­nić op­tu­žio je pri­pad­ni­ke in­ter­vent­ne je­di­ni­ce da su ga bez po­vo­da bru­tal­no pre­tu­kli i da su ga potom ka­ko bi to pri­kri­li, la­žno pri­ja­vi­li. Mi­lja­nić se zbog te pri­ja­ve tre­nut­no na­la­zi u is­tra­žnom za­tvo­ru, a re­dak­ci­ji „Da­na” do­sta­vio je pi­smo pre­ko po­ro­di­ce.
Do in­ci­den­ta je do­šlo 12. apri­la, oko 1.20, ka­da su Mi­lja­ni­ća, ko­ji se sa dru­gom Emi­lom Mu­le­ško­vić kre­tao iz Ba­ra pre­ma Pod­go­ri­ci, za­u­sta­vi­li po­li­caj­ci. To­kom kon­tro­le je utvr­đe­no da ne po­sje­du­ju ni­šta ne­le­gal­no.
– Kad sam po­mi­slio da ću ču­ti uobi­ča­je­no „sre­ćan put”, sti­gla su dva vo­zi­la in­ter­vent­ne je­di­ni­ce. Is­ko­či­li su iz vo­zi­la i po­če­li po­nov­ni pre­tres vo­zi­la, ali uz ja­ke udar­ce no­ga­ma u do­nji dio ti­je­la –tvr­di Mi­lja­nić.

Ka­ko je do­dao, ni pri­pad­ni­ci in­ter­vent­ne je­di­ni­ce ni­je­su na­šli ni­šta sum­nji­vo u nje­go­vom vo­zi­lu. Ipak, na­sta­vi­li su da ga bru­tal­no tu­ku, a na­kon to­ga su ga uba­ci­li u ge­pek dži­pa. Nje­go­vom dru­gu Mu­le­ško­vi­ću re­kli su da vo­zi­lo po­ve­ze do po­li­cij­ske sta­ni­ce, ne obra­ća­ju­ći pa­žnju na to što ih je on upo­zo­rio da ne­ma po­lo­žen vo­zač­ki is­pit.
Po­li­ca­jac M.R., ko­ji mu je, ka­ko tvr­di, za­dao bru­tal­ne udar­ce, u po­li­ci­ji je pri­ja­vio da je Mi­lja­nić na­sr­tao na nje­ga i nje­go­vog ko­le­gu, vu­ku­ći ih iz ge­pe­ka vo­zi­la za ko­šu­lju. Po­li­ca­jac je tvr­dio i da ga je Mi­lja­nić uda­rio no­gom u gru­di i od­ba­cio ga dva me­tra ka­da mu je otva­rao vra­ta vo­zi­la. Na­kon to­ga, ka­ko je M.R. na­veo u pri­ja­vi, Mi­lja­nić je po­bje­gao, a oni su ga ne­du­go za­tim su­sti­gli.
– Po do­la­sku u sta­ni­cu po­li­ci­je, po­no­vo me uda­ra pen­dre­kom po gla­vi i no­ga­ma, u re­bra i po li­cu, i lo­mi mi tri zu­ba. Oba­ra­ju me na pod u hod­ni­ku, gdje me i da­lje uda­ra­ju – pre­do­čio je Mi­lja­nić u pi­smu, uz tvrd­nju da su ga po­li­caj­ci osta­vi­li u lo­kvi kr­vi.

Dru­gi po­li­caj­ci su mu po­mo­gli i od­ve­li ga u Hit­nu po­moć, gdje su mu kon­sta­to­va­ne te­ške tje­le­sne po­vre­de – tri slo­mlje­na zu­ba, na­gnje­če­nje re­ba­ra, ra­sje­ko­ti­na na gla­vi…
Sa te­škim po­vre­da­ma pri­ve­den je su­di­ji za is­tra­ge, ko­ji mu je od­re­dio pri­tvor zbog pri­ja­ve da je na­pao slu­žbe­na li­ca. 
Po­li­ca­jac M.R. i nje­gov ko­le­ga A.H. na­ve­li su da su od Mi­lja­ni­ća za­do­bi­li po­vre­de – cr­ve­ni­lo na dla­nu i vra­tu ko­je im je na­vod­no na­nio vu­ku­ći ih za ko­šu­lju iz ge­pe­ka vo­zi­la dok su ga spro­vo­di­li. Mi­lja­nić je de­man­to­vao te na­vo­de po­li­ca­ja­ca.

On tvr­di da po­li­caj­ci ni­je­su kao do­kaz do­sta­vi­li lje­kar­ski iz­vje­štaj o za­do­bi­je­nim po­vre­da­ma. Na­gla­sio je da je na jed­nom od su­đe­nja po­li­ca­jac M.R. na pi­ta­nje nje­go­vog bra­ni­o­ca za­što je pri­vo­dio nje­ga i Mu­le­ško­vi­ća ka­da ni­šta ni­je­su pro­na­šli u nji­ho­vom vo­zi­lu od­go­vo­rio da je do­bio ta­kvo na­re­đe­nje od ko­man­di­ra.
– Na­po­mi­njem da ni­je­sam pso­vao ni vri­je­đao po­li­caj­ce, ni­ti sam ih oma­lo­va­ža­vao – is­ta­kao je Mi­lja­nić.
On je na­veo da je pi­tao ko­man­di­ra in­ter­vent­ne za­što ga uda­ra­ju.
– On je na­sta­vio da me uda­ra uz psov­ke, go­vo­re­ći mi: Vi­dje­ćeš ti kad te uve­dem u sta­ni­cu – tvr­di Mi­lja­nić.
On je na­gla­sio da je za­hva­lan tu­ži­o­cu Ma­ji Jo­va­no­vić i lje­ka­ru Ne­ma­nji Ra­do­je­vi­ću na ko­rekt­nom od­no­su. Na sa­slu­ša­nju u tu­ži­la­štvu Mi­lja­nić je de­talj­no opi­sao ka­ko je za­do­bio po­vre­de. Ipak, ni­je mo­gao da pre­ci­zi­ra ko ga je sve od po­li­ca­ja­ca tu­kao.

Po­li­caj­ci su u slu­žbe­noj za­bi­lje­šci na­ve­li da su do­bi­li na­re­đe­nje da pre­kon­tro­li­šu Mi­lja­ni­ća i Mu­le­ško­vi­ća, ko­ji su, ka­ko su na­ve­li, po­vrat­ni­ci u iz­vr­še­nju kri­vič­nih dje­la. Po­li­caj­ci su tvr­di­li da je Mu­le­ško­vić po­stu­pao po nji­ho­vom na­re­đe­nju, a da je Mi­lja­nić od­bi­jao čak i da sta­vi ru­ke na vo­zi­lo ka­ko bi ga pre­tre­sli i da je gru­bo vri­je­đao i pso­vao po­li­caj­ce. Pre­ma na­vo­di­ma po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, dok su ga pri­vo­di­li na sa­slu­ša­nje, Mi­lja­nić im je za­dao ne­ko­li­ko uda­ra­ca, a jed­nog od njih po­ku­šao i da da­vi. Ka­ko su da­lje na­ve­li, Mi­lja­nić im je pri­jet­nje upu­tio i u hod­ni­ku tu­ži­la­štva dok je če­kao sa­slu­ša­nje.
On je u su­du de­man­to­vao te na­vo­de.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com