Nemanja živi u Podgorici, a negovi VOLJENI na kraju OVOG PUTA: Kad počnu kiše, NI LJEKOVE ne mogu da im odnesem! (FOTO) - Volim Podgoricu

Nemanja živi u Podgorici, a negovi VOLJENI na kraju OVOG PUTA: Kad počnu kiše, NI LJEKOVE ne mogu da im odnesem! (FOTO)

Nemanja živi u Podgorici, ali njegovi roditelji žive u mjestu Muslići, nadomak Tomaševa, opština Bijelo Polje, i kako je rekao za portal Volim Podgoricu, do njih jedva da može da dodje, izuzev džipom. Kada počnu kiše i snijeg, kaže Nemanja, mladji, koji ne žive više u selu, dovijaju se kako znaju da svojim najdražima dostave hranu i ljekove. 
 
Emotivna priča ovog mladića podsjetila nas je da u Crnoj Gori još poneka sijeda glava čuva kućno ognjište i porodičnu tradiciju u umirućim selima, ali da te starine ostaju zaboravljene od svih, uprkos retorici i pozivima da se treba vraćati selu. 
Mnogi mladi ljudi bi se, vjerovatno i vratili, kada bi imali najosnovnije – put, struju i vodu. Podrška države treba da krene prvo od toga. 
 
-U selu je desetak kuća a put je u očajnom stanju. Do kuća se ne može doći novijim kolima, već samo džipovima i dosta starijim vozilima, za koje nije skupa popravka. Iz nekoliko puta smo stupali u kontakt sa nadležnima iz Opstine B. Polje, dobijali obećanja i sve se na tome zavri. Čak, jedne prilike su zvali jednog od mještana ovog sela da sa ostalim domaćinima “očisti” put od grana i sl., jer “….dolazimo da radimo taj put, pa da se ne nagrde mašine…”, priča Nemanja. 
On dodaje da su to učinili mladji ljudi, porijeklom iz sela, koji koji su mogli da dodju iz drugih gradova, jer su žitelji sela mnogo stariji i nisu u mogućnosti da obavljaju teže fizičke poslove.
 
-Kada je to uradjeno, selo je slavilo i svi su vjerovali da će se put popraviti, ali to je bilo kratkog daha.
Niko nije došao ni da se izvini, niti obrazloži zašto nisu ispunili obećanje. Ono što nas najvise brine jeste zima koja dolazi. U periodu kada padaju kiše put nije ni za prolaz pješke, a ne kolima, tako da je mnogo teško svojim najdražim dostaviti ljekove i namirnice, a oni, kao pravi domaćini, ne napuštaju svoje domove jer, kako kažu: ” Ne može kuća sama, priča Nemanja i podsjeća da je lani u selu izgorjela jedna kuća. Put koji se vidi na fotografijama je, kaže, dobar, kakav je onaj do njihovih kuća. 
-Možete mislite kakav je taj. Neopisivo!, kaže Nemanja. 
Dodaje da se trenutno popravlja put prema Pljevljima, te da ne bi bio preveliki trošak da se mašinama prodje pet kilometara uz selo i ovim ljudima olakša život. 
 
-Molim vas da apelujete na nadležne službe da se ovaj problem riješi to prije”, završava Nemanja priču za portal Volim Podgoricu. 
 

1 komentar

  1. Sve ti je Neco ziva istina! Za malo karter ne probusismo prosle nedelje!Uzas! Al ajde, da vidimo hoce li se sta uraditi prije zime!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com