Nova optužnica za ubistvo Medina predata na razmatranje - Volim Podgoricu

Nova optužnica za ubistvo Medina predata na razmatranje

Viši sud u Podgorici danas je razmatrao novu optužnicu protiv Vladimira Ulame (24), Darka Mijovića (26) koji se terete za teško ubistvo Nemanje Medina. Takođe je razmatrana i optužnica protiv Bogdana Milića kome se na teret stavlja da je pomagao u izvršenju ovog krivičnog djela.

 

Sud će u zakonskom roku od 15 dana donijeti odluku o novoj optužnici koja je sudu dostavljena 19. jula. Ovo je drugo razmatranje optužnice, jer je  29. marta predhodnu sudija vratio na dopunu istrage.

Državni tužilac Željko Uskoković priložio je u dokaznim predmetima nova vještačenja i nove dokaze protiv optuženih.

Advokat optuženih, Branko Anđelić kazao je pred vijećem suda da se nova optužnica ne razlikuje od predhodne i da mu nije jasno kako bi sud ovu mogao da prihvati kada je ista kao ona koja je vraćena na dopunu.

“Smatram da je tužilaštvo obesmislilo sistem predajom iste optužnice, a moji klijenti su četiri mjeseca u zatvor. Podmuklost i otmica su elementi koji su sporni u optužnici”, kazao je advokat optuženih.

Ulama i Mijović izjasnili su se da ostaju pri izlaganju svoje odbrane i da nemaju ništa da dodaju.

Prva optužnica podignuta je u februaru, a druga u julu ove godine.

Ulama i Mijović su, prema navodima Tužilaštva, na podmukao način i s umišljajem ubili Nemanju Medina. Okrivljeni Milić je pružao pomoć u sakrivanju Ulame. Kako se navodi, oni su pozvali Medina da se sastanu u Virpazar zbog kupo-prodaje oružja, gdje su ga kako se sumnja i ubili.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com