PRONAĐENA DVA PIŠTOLJA: Krivične prijave protiv dva lica - Volim Podgoricu

PRONAĐENA DVA PIŠTOLJA: Krivične prijave protiv dva lica

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva podnijeće nadležnom tužiocu krivične prijave protiv D.D. (36) i O.P. (30) iz Bara, zbog dva pištolja koja su kako se sumnja bila u posjedu ovih lica. Budući da su ova dva lica prethodno učestvovala u tuči sa jedne strane dok je na drugoj strani bio Z.M. (52) iz Podgorice, protiv sve trojice će Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira svađom i tučom na javnom mjestu.

 

Naime, 08.08.2017. godine, u naselju Buljarica u Budvi, došlo je do svađe između Z.M. sa jedne i O.P. i D.D. sa druge strane. Navedena lica su zakupci dvije plaže koje se graniče jedna sa drugom i do svađe je došlo usljed navodnog pomjeranja graničnika između dvije plaže. U toku dana došlo je i do fizičkog obračuna između navedenih lica da bi u večernjim časovima tačnije oko 22,20h na navedenoj lokaciji ponovo došlo do svađe, kojom prilikom je prijavljeno policiji da su navedena lica tokom svađe kod sebe imala i vatreno oružje.

 

Po  prijemu obavještenja na lice mjesta su odmah izašli službenici CB Budva, koji su zatekli navedena tri lica i kod O.P. pronašli pištolj marke „Zastava“ M57, cal. 7,62 mm nakon, čega su sva tri lica dovedena u službene prostorije CB Budva radi prikupljanja obavještenja na navedene okolnosti.

 

Uviđajnim radnjama na licu mjesta i pretragom terena pronađen je još jedan pištolj i to marke „Berreta” cal. 7,65mm, za koji je utvrđeno da pripada D.D, te da on ima oružni list za držanje ovog pištolja ali ne i za nošenje oružja.

 

Provjerom pištolja koji je pronađen kod O.P, marke „Zastava“ M57, ustanovljeno je da ovo oružje potiče iz krivičnog djela krađa koje je prije dvije godine počinjeno na štetu jednog lica u Baru.

 

Kako su prilikom prikupljanja obavještenja O.P. i D.D. naveli da je i Z.M. posjedovao pištolj, službenici CB Budva su pribavili naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru za pretres plažnog bara, motocikla i kuće na području Budve u vlasništvu Z.M, ali pretresom nije pronađeno vatreno oružje.

 

Sa svime je upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv O.P. i D.D. u redovnom postupku podnesu krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici CB Budva će takođe podnijeti prekršajne prijave protiv svih navedenih lica zbog narušavanja javnog reda i mira svađom i tučom na javnom mjestu.

 

Dva oduzeta pištolja biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com