Početna » PG INFO » Aktuelno » STIJEPOVIĆ: Podgorica je moderan grad koji se svakim danom razvija
Foto podgorica.me

STIJEPOVIĆ: Podgorica je moderan grad koji se svakim danom razvija

Podgorica je moderan evropski grad koji se svakim danom razvija i raste i ono što smatram našim najvećim kapitalom i najvećom snagom na putu razvoja Podgorice jesu naši građani, odnosno naša multikulturalnost, multinacionalnost i multireligioznost istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović na Konferenciji “Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja” u Sarajevu.

Stijepović je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, naglasio da Podgorica kao administrativni, privredni, poslovni, univerzitetski, politički, kulturni i sportski centar države, bilježi stalan porast stanovništva, što uslovljava potrebu za velikim ulaganjima u razvoj infrastrukture i novim održivim rješenjima kojima Podgorica dobija vizuelni i kvalitativni preobražaj u moderan “grad u pokretu”, sposoban da apsorbuje migracione pritiske.

Navodi se da u prilog tome govori i podatak da je, u mandatu aktuelne gradske uprave, za nepune tri godine,vrijednost investicija prešla 260 miliona eura. Radi se o projektima koji su realizovani, u toku su, ili će se započeti do kraja mandata.

“Snažnim ulaganjem u razvoj infrastrukture, saobraćajne i komunalne, stvaramo uslove za realizaciju javno privatnih partnerstava i razvoj malih i srednjih preduzeća kao generatora privrednog razvoja. Urbani identitet Podgorice ubrzano mijenjamo izgradnjom i rekonstrukcijom saobraćajne infrastrukture: novih saobraćajnica, ulica,trgova, te obnovom i čuvanjem kulturne i prirodne baštine”, naglasio je Stijepović na konferenciji u Sarajevu.

U Sarajevu potpisana izjava o zajedničkom djelovanju, iznalaženju rješenja i razmjeni iskustava glavnih gradova regiona (foto: podgorica.me)U Sarajevu potpisana izjava o zajedničkom djelovanju, iznalaženju rješenja i razmjeni iskustava glavnih gradova regiona (foto: podgorica.me)

Govoreći o kapitalnim projektima u Podgorici, Stijepović je kolege iz regiona upoznao da su u toku tehničke i finansijske pripreme za izgradnju jugozapadnog dijela obilaznice koja će koštati oko 20 miliona eura, Donjogoričkog bulevara vrijednog 10 milona eura i novog sistema za prečišćavanje otpadnih voda sa spalionicom mulja i kolektorskom mrežom, procijenjene vrijednosti oko 50 miliona eura.

“U narednom periodu Podgoricu ćemo još više pozicionirati kao otvoren grad koji će stvarati poslovni ambijent, privlačan za strani kapital, za ljude koji imaju kreativne ideje da u saradnji sa gradskom upravom doprinesu razvoju Podgorice”, zaključio je Stijepović.

Konrerencija glavnih gradova Zapadnog Balkana je izuzetno važan skup koji ima za cilj jačanje saradnje i koordinacije glavnih gradova koji imaju sve važniju ulogu u razvoju država.

Na konferenciji su govorili i predstavnici gradova Ljubljane, Zagreba, Tirane, Beograda i Grada Istanbula koji su na kraju skupa potpisali izjavu o zajedničkom djelovanju, iznalaženju rješenja i razmjeni iskustava glavnih gradova regiona.

(rtcg.me)

Check Also

PLATA STIJEPOVIĆA DUPLO VEĆA OD PLATE PRVOG ČOVJEKA BERANA: Evo koliko zaradjuju CG gradonačelnici

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Dom starih u Podgorici najveći objekat u oblasti brige o starim licima

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *