EVO KOLIKO JE IZ DRŽAVNE KASE IZDVOJENO ZA ZAKUP STANA U PODGORICI ZA TROJICU POSLANIKA - Volim Podgoricu

EVO KOLIKO JE IZ DRŽAVNE KASE IZDVOJENO ZA ZAKUP STANA U PODGORICI ZA TROJICU POSLANIKA

Skupština Crne Gore plaća zakup stana u Podgorici trojici poslanika i u te svrhe je u prvoj polovini ove godine iz državne kase izdvojeno 5.610 eura, dok je na troškove noćenja koje koriste četiri poslanika potrošeno – 2.205 eura.

To su podaci za period od 1. januara do 1. jula, koji su Pobjedi saopšteni iz skupštinskog odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol.

Na zakup stana za šefa kluba manjinskih partija i poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića izdvaja se 330 eura mjesečno, a isto toliko košta i zakup stana za poslanika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vukanovića.

Iz Skupštine je Pobjedi saopšteno da je za njih dvojicu potrošeno po 1.980 eura u proteklih pola godine. Poslaniku Demokratske partije socijalsta Branku Čavoru plaćeno je 1.650 eura za troškove zakupa, što je 275 eura mjesečno.

Poslanik koji ne živi u glavnom gradu ima pravo na novčanu naknadu na mjesečnom nivou u najvećem iznosu od 330 eura, na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela.

Naknadu za odvojini život ove godine tražili su i poslanici građanskog pokreta Ura Dritan Abazović i Demosa Goran Danilović, ali im to Administrativni odbor nije odobrio zbog toga što bojkotuju Skupštinu, piše Pobjeda.

(rtcg.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com