Početna » NOVOSTI » Društvo » EVO ŠTA JE POKAZALA KONTROLA ISPRAVNOSTI JAJA: Ima li u Crnoj Gori zaraženih jaja?

EVO ŠTA JE POKAZALA KONTROLA ISPRAVNOSTI JAJA: Ima li u Crnoj Gori zaraženih jaja?

Kontrola ispravnosti jaja koja se prodaju na crnogorskom tržištu je, kažu, kontinuirana, te posebno je pojačana u vrijeme povećanog prometa hrane, odnosno za vrijeme turističke sezone i praznika, pišu “Dnevne novine”.

U Crnoj Gori nema jaja zaraženih štetnim insekticidom fipronilom, jer se naše tržište snabdijeva jajima iz domaće proizvodnje, a nedostajuće količine se uvoze iz Srbije i Bosne.

Podsjetimo, milioni kokošjih jaja su ovih dana povučeni sa polica evropskih supermarketa zbog straha da su kontaminirana insekticidom fipronil.

Inače, fipronil je insekticid širokog spektra i nije dozvoljena njegova upotreba na životinjama čiji se proizvodi koriste za ishranu ljudi.

“U Crnoj Gori nema jaja zaraženih štetnim insekticidom fipronilom, koja su proizvedena u Holandiji. Crnogorsko tržište se snabdijeva jajima iz domaće proizvodnje, a nedostajuće količine se uvoz”, saopštili su iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Kontrola ispravnosti jaja koja se prodaju na crnogorskom tržištu je, kažu, kontinuirana, te posebno je pojačana u vrijeme povećanog prometa hrane, odnosno za vrijeme turističke sezone i praznika.

(cdm.me)

Check Also

U Crnoj Gori nema zaraženih jaja

U Crnoj Gori nema jaja zaraženih štetnim insekticidom fipronilom, jer se naše tržište snabdijeva jajima ...

Inspekcija ugasila sedam priređivača igara na sreću

Na online nadzor Uprave za igre na sreću do juče je priključeno 19 priređivača igara ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *