Početna » NOVOSTI » Društvo » EVO ŠTA JE POKAZALA KONTROLA ISPRAVNOSTI JAJA: Ima li u Crnoj Gori zaraženih jaja?

EVO ŠTA JE POKAZALA KONTROLA ISPRAVNOSTI JAJA: Ima li u Crnoj Gori zaraženih jaja?

Kontrola ispravnosti jaja koja se prodaju na crnogorskom tržištu je, kažu, kontinuirana, te posebno je pojačana u vrijeme povećanog prometa hrane, odnosno za vrijeme turističke sezone i praznika, pišu “Dnevne novine”.

U Crnoj Gori nema jaja zaraženih štetnim insekticidom fipronilom, jer se naše tržište snabdijeva jajima iz domaće proizvodnje, a nedostajuće količine se uvoze iz Srbije i Bosne.

Podsjetimo, milioni kokošjih jaja su ovih dana povučeni sa polica evropskih supermarketa zbog straha da su kontaminirana insekticidom fipronil.

Inače, fipronil je insekticid širokog spektra i nije dozvoljena njegova upotreba na životinjama čiji se proizvodi koriste za ishranu ljudi.

“U Crnoj Gori nema jaja zaraženih štetnim insekticidom fipronilom, koja su proizvedena u Holandiji. Crnogorsko tržište se snabdijeva jajima iz domaće proizvodnje, a nedostajuće količine se uvoz”, saopštili su iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Kontrola ispravnosti jaja koja se prodaju na crnogorskom tržištu je, kažu, kontinuirana, te posebno je pojačana u vrijeme povećanog prometa hrane, odnosno za vrijeme turističke sezone i praznika.

(cdm.me)

Check Also

PODGORICA: Inspekcija poništila disciplinski postupak protiv Fatića

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Poslije Vaskrsa OVOLIKO dugo smijete da držite jaja na stolu!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *