Početna » NOVOSTI » Društvo » U Crnoj Gori nema zaraženih jaja

U Crnoj Gori nema zaraženih jaja

U Crnoj Gori nema jaja zaraženih štetnim insekticidom fipronilom, jer se naše tržište snabdijeva jajima iz domaće proizvodnje, a nedostajuće količine se uvoze iz Srbije i Bosne.

Podsjetimo, milioni kokošjih jaja su ovih dana povučeni sa polica evropskih supermarketa zbog straha da su kontaminirana insekticidom fipronil.

Inače, fipronil je insekticid širokog spektra i nije dozvoljena njegova upotreba na životinjama čiji se proizvodi koriste za ishranu ljudi.

“U Crnoj Gori nema jaja zaraženih štetnim insekticidom fipronilom, koja su proizvedena u Holandiji. Crnogorsko tržište se snabdijeva jajima iz domaće proizvodnje, a nedostajuće količine se uvoz”, saopštili su iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Kontrola ispravnosti jaja koja se prodaju na crnogorskom tržištu je, kažu, kontinuirana, te posebno je pojačana u vrijeme povećanog prometa hrane, odnosno za vrijeme turističke sezone i praznika.

 (Dnevne Novine)

Check Also

Računarski virus „Spider“ primijećen i u Crnoj Gori, evo kako vas mogu prevariti

Ministarstvo javne uprave obavještava sve javne ustanove, organe uprave, fizička i pravna lica da je ...

Crna Gora sa Francuskom za polufinale Svjetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Lajpcigu sa Francuskom četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva ...

2 Komentari

  1. Ja se iskreno nadam da nema zaraženih jaja u Srbiji. Iskreno ovaj insekticid uopšte nije bezazlen. Zato lično smatram da je izbor insekticida ili dezinsekcionog sredstva presudan. Uništavanje insekata ili dezinsekcija gubi smisao ako uništavamo i prirodu i okolinu i još gore ako se i ljudi trruju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *