Evropa se OSLOBAĐA dizelaša, stižu i u Crnu Goru? - Volim Podgoricu

Evropa se OSLOBAĐA dizelaša, stižu i u Crnu Goru?

Vozači dizel vozila u naprednijim zemljama Evrope uskoro će svoje automobile morati na parking. Naime, kako bi što više zaštitili životnu sredinu u Švajcarskoj najavljuju zabranu registracije dizelaša, dok se u Njemačkoj zabranjuje vožnja po velikim gradovima.

U Njemačkoj, nova odluka jednog od regionalnih sudova glasi: za sve automobile bez standarda motora EURO 6 – slijedi parking. Jedini cilj Njemačke je da u gradovima smanji emisiju štetnih gasova i zaštiti životnu sredinu.

Osim ekološkog aspekta, to je kazna i za proizvođače koji su lažirali testove o emisijama ugljen-dioksida, ali i stimulacija da građani kupe nova vozila, objašnjava za N1 Matija Dagović, sa sajta Polovni automobili iz Srbije.

“Naravno da će ta vozila sa Njemačkog tržišta da nestanu i da dođu do Srbije, do Crne Gore, Bugarske, Rumunije… Neki će posmatrati to kao ‘još krševa sa Zapada’ koji dolaze do nas, dok sa druge strane objektivno gledano, ta vozila mogu biti i EURO 5 norma iz 2010. jako dobro održavana, vožena po autoputevima”- smatra Dagović.

A stručnjaci tvrde: odluka Njemačke najviše će se odraziti na tržišta Balkana, Azije i Afrike i dodaju da bi u naredne tri godine oko 300.000 starih dizelaša moglo da završi samo u Srbiji.

3 komentara

  1. I precisely wished to appreciate you once again. I am not sure the things I might have taken care of without those ways contributed by you over such field. It was before a horrifying case in my circumstances, however , seeing this skilled avenue you processed the issue took me to weep over gladness. I am just happier for this work and as well , have high hopes you recognize what a great job that you’re getting into training people using your websites. I know that you have never encountered all of us.

  2. My husband and i got quite happy Edward managed to round up his investigation through the precious recommendations he had when using the weblog. It is now and again perplexing to just be offering secrets and techniques that many most people might have been trying to sell. And we remember we have got the blog owner to give thanks to because of that. The entire illustrations you have made, the easy site menu, the relationships you make it possible to foster – it is most terrific, and it is helping our son and us consider that this concept is awesome, which is tremendously serious. Thanks for everything!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com