Vladimir Joković je novi predsjednik SNP-a - Volim Podgoricu

Vladimir Joković je novi predsjednik SNP-a

Novi predsjednik Socijalističke narodne partije je Vladimir Joković, odlučeno je na osmom kongresu te partije. 428 delegata biralo je između Jokovića, Snežane Jonice i Gorana Dašića.

Joković je osvojio 224, a Jonica 199 glasova. Glasalo je 429 delegata, dva listića bila su nevažeća. Treći kandidat za predsjednika stranke, Goran Dašić, dobio je četiri glasa.

“Nema ovdje ni pobjednika ni poraženih, samo je jedan od troje jednakih dobio više glasova. Pobjednici ćemo biti svi ako krenemo putem jačanja stranke”, kazao je Joković i obećao da će raditi na pomirenju u stranci.

Pobjedu Jokoviću čestitala je Jonica koja je kazala da od novog predsjednika očekuje da radi na jačanju stranke i da tome svi moraju biti posvećeni.

Milić: Bila mi je čast da vodim stranku

Kongres je počeo intoniranjem himne Crne Gore i izborom radnih tijela.

Doskorašnji predsjednik SNP-a, Srđan Milić, koji je na čelu partije bio skoro 11 godina, podnio je ostavku 25. maja. Milić je na početku kongresa kazao da SNP promoviše viziju ljepše budućnosti Crne Gore. 

“Bez SNP-a nema Crne Gore koja je stabilna, solidarna i prosperitetna”, poručio je Milić.

Kandidati za lidera Jonica, Joković i Dašić (Foto: rtcg.me)Kandidati za lidera Jonica, Joković i Dašić (Foto: rtcg.me)

Za najviši partijski skup delegirano je 465 delegata. Od toga, 310 su predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 155 su članovi aktuelnog sastava Glavnog odbora.

Na kongresu će biti izabran novi Glavni odbor koji će imati 100 članova.
Na partijskom skupu biće izabrani, kako je saopšteno, predsjednici i članovi Statuarne komisije i Nadzornog odbora i usvojena kongresna dokumenta.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com