Početna » NOVOSTI » Hronika » ZLOČIN BEZ KAZNE: 14. godina od ubistva djece u Goraždevcu

ZLOČIN BEZ KAZNE: 14. godina od ubistva djece u Goraždevcu

Pomen Ivanu Jovoviću (19) i Panteliji Dakiću (12), ubijenim u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na djecu dok su se kupala na Bistrici, biće služen danas.

 

Za zločin u Goraždevcu, u kome su teško ranjeni i Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13) još niko nije odgovarao, a Euleks je uslijed nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK.

Roditelji ubijene djece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, poznati.

Predsjednik Kosova Hašim Tači položio je prošle godine, prvi put, cvijeće na spomenik ubijenim dječacima, i tada je rekao da se zaklinje da se nikada više neće ponoviti takvi zločini. Tači je takođe obećao da će raditi na tome da se svaki zločin rasvijetli i kazni, ali i da se utvrdi sudbina nestalih.

Check Also

UBISTVO U PLAVU: Dvojica izvršila zločin, treći pomagao

Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Bi­je­lom Po­lju okon­ča­lo je is­tra­gu i po­di­glo op­tu­žni­cu pro­tiv dva­de­set­če­tvo­ro­gi­šnjeg Mar­ka ...

UBISTVO KOJE SE DESILO NA STAROM AERODROMU: “Toj osobi sam pokušavao da objasnim da ja nisam osumnjičeni, već da je to Čogurić Mašan”

U podgoričkom Višem sudu, nakon rekonstrukcije ubistva braće Davorina i Danijela Ćulafića, nastvaljeno je suđenje okrivljenom za navedeno ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *