Ko je ubijeni bos prostitucije: SAD za njim raspisao nagradu od 100 hiljada, uhapšen u Ulcinju - Volim Podgoricu

Ko je ubijeni bos prostitucije: SAD za njim raspisao nagradu od 100 hiljada, uhapšen u Ulcinju

Dilaver Bojku, zvani i Leku, koji je ubijen danas u sred bijela dana na plaži u Strugi, bio je jedan od najzanimljivijih balkanskih likova iz oblasti organizovanog transnacionalnog kriminala, specijalizovan za trgovinu ljudima i šverc imigrantima na veliko.

 

Balkanski makro, kralj prostitucije, car bijelog roblja- “titule“ su koje su pratile ime Dilaver Bojkua, vlasnika velikog broja noćnih barova. U njima su djevojke iz Moldavije, Rumunije i Ukrajine živjele u najgorim ljudskim uslovima, a koje je on, kada mu se prohte, mogao da proda za hiljadu i po do pet hiljada eura.

Albanac po nacionalnosti, makedonski državljanin sa nadimkom Leku bio je jedan od glavnih karika u prodajnom lancu žena na području Balkana. Dolijao je policiji ispred kafea u “Kapetan Huk“ u Ulcinju, dok je čekao vezu da pobjegne u Brazil.

Sve se odigralo kao u uzbudljivom akcionom filmu. Četrdesetjednogodišnji Bojku, koji je stigao u Ulcinj poslije podne i odsjeo u Domu penzionera kod Male plaže, pod lažnim imenom, uveče je došao na terasu bara “Kapetan Kuk“ gdje je bezbrižno ispijao piće.

Preko puta lokala u kojemu je sjedio veliki makro, policajac u civilu je motrio na svaki njegov pokret. Nešto prije ponoći Bojku je krenuo iz bara, i na izlazu ga je sačekao inspektor. Ubrzo se tu stvorio i drugi policajac i Bojku se začas našao na zemlji. Uz zavijanje sirena stiglo je pojačanje i čovjek sa međunarodne potjernice je imao lisice na rukama.

“Bojku je 20. juna pobjegao iz zatvora u Strugi. U Crnu Goru je stigao preko graničnog prelaza Božaj sa makedonskim ispravama koje su bile falsifikovane. Imali smo potjernicu i reagovali munjevito”, kazao je Sabro Buzuković, tadašnji načelnik Odjenja bezbjednosti u Ulcinju.

Bojku je uhapšen svega nekoliko sati nakon što je došao u Ulcinj. U njegovoj identifikaciji učestvovala su i ovlašćena lica iz makedonskog Interpola.

Dilaver Bojku, više od dvije decenije je imao dosije u makedonskoj policiji jer se bavio raznim nedozvoljenim radnjama – korupcijom, udruživanjem protiv države, a najviše je, pak, trgovao – ženama. Živio je sa tri „prave“ žene, imao veliki broj ljubavnica, a ostale „robinje“ je prodavao po cijeni od 1.500 do 5000 eura.

Karijeru je počeo u Švajcarskoj kao građevinski radnik, a po povratku je gradio barove – u skoro svakom većem gradu Makedonije imao je po jedan. Govorio je za novine bez ustezanja, nagovještavajući da „će uskoro biti možda uhapšen“, ali da nema čega da se plaši jer se u njegovim barovima ne radi na crno „sve žene imaju uredna dokumenta i radne dozvole i niko ih ni na šta ne primorava“.

Amerikanci su za njim raspisali nagradu od deset hiljada dolara.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com