UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Pronašli dinamit u njegovoj blizini - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Pronašli dinamit u njegovoj blizini

 

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, nakon potrebnih vještačenja izvršenih u Forenzičkom centru, lišili slobode D.S. (47) iz Bara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a u vezi sa događajem od prije dva mjeseca kada je u njegovoj blizini pronađen dinamit i druga oprema pripremljena za nezakonit izlov ribe, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici Sektora granične policije i CB Bar su, 15.06.2017. godine, sprovodeći aktivnosti na suzbijanju nezakonitog izlova ribe dinamitom, u reonu Crni rt – Opština Bar kontrolisali D.S. i tada u njegovoj blizini, nakon pretrage terena, pronašli torbu sa opremom za ronjenje kao i plastičnu kutiju sa četiri ručno pripremljena pakovanja dinamita sa umetnutim detonatorskim kapislama. Sve pronađeno je izuzeto i upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

Nakon izvršenih vještačenja utvrđeno je da su eksplozivna sredstva izrađena od strane D.S, a u svrhu, kako se sumnja, korišćenja u nedozvoljenom izlovu ribe.

U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, D.S. je lišen slobode i on će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, biti priveden tom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i procesuiranju lica koja se bave nezakonitim izlovom ribe upotrebom eksplozivnih i drugih nedozvoljenih sredstava se nastavljaju, kazali su iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com