URA Pljevlja: Pada svaka maska DPS-a - Volim Podgoricu

URA Pljevlja: Pada svaka maska DPS-a

Nakon godinu dana od omogućenja naplate ekološke takse, uz saglasnost Vlade Crne Gore, i zahtjeva lokalne uprave u Pljevljima od nadležnh ministarstava da se uvedu takse koju bi plaćali veliki industrijski zagađivači, jasno je da je Vladi važniji kapital braće, kumova, domaćih i stranih tajkuna u pljevljaskim preduzećima od zdravlja građana Pljevalja, kazali su iz Građanskog pokreta URA u tom gradu.

Još jednom se pokazalo, smatraju, da Vladu ne interesuje ravnomjeran regionalni razvoj sjevera države.

Ono što je posebno privuklo pažnju, ističu, je činjenica da je gradonačelnik Pljevalja otvoreno kritikovao odnos Vlade prema Pljevljima, što je prvi slučaj da se neki lokalni čelnik DPS-a “drznuo” da kritikuje svoje partijske drugove u Vladi, “bez obzira da li se radi o iskrenom potezu ili smišljenom koraku u posljednjoj godini mandata.”

“Ipak, ono što posebno začuđuje je  ćutanje lokalnog DPS-a i njegovih koalicionih partnera kad je u pitanju radikalan istup visokog partijskog čelnika i prvog čovjeka Opštine Pljevlja. Svi junaci nikom ponikoše, pa čak kad su u pitanju i dobro plaćeni sadašnji DPS poslanici sa prostora Pljevalja, kao i njihove kolege iz prošlog saziva koji i dalje primaju visoke poslaničke naknade iako više nemaju poslanički mandat,” rekli su iz GP URA.

Ipak, dodaju, ovakvo ćutanje ne čudi mnoge građane Pljevalja.

“Podgorički moćnici su uvijek znali da dobro proberu  poslušnike u Pljevljima koji će bez pogovora ispunjavati sva njihova  naredjenja iako su mnoga bila u suprotnosti sa životnim interesima vlastitih građana. Nažalost izbor takvih poslušnika je uvijek bio širok.  Zato ne čudi da nema saopštenja lokalnog DPS-a u vezi navedenog istupa gradonačelnika Pljevalja i njegove oštre kritike Vlade CG u vezi neusvajanja ekološke takse za Pljevlja,” rekli su iz GP URA u Pljevljima.

Građanima Pljevalja je konačno jasno, ističu, da su partijama koje su na vlasti u Pljevljima važnije njihove lične privilegije i dobro plaćena radna mjesta nego opstanak vlastitih građana i zdrava životna sredina.

“Sve maske su pale i sasvim je jasno da sa DPS-om na lokalnom i državnom nivou i njegovim koalicionim privjescima nema boljeg života za obične građane, posebno one sa sjevera Crne Gore,” zaključili su iz GP URA iz Pljevalja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com