Verbalni rat između Trampa i Sjeverne Koreje odnio “prve žrtve” - Volim Podgoricu

Verbalni rat između Trampa i Sjeverne Koreje odnio “prve žrtve”

  

Rat riječima između američkog predsjednika Donalda Trampa i Sjeverne Koreje koštao je Džefa Bezosa, Bila Gejtsa i Marka Zakerberga čak 4,5 milijardi dolara jer su akcije pale zbog povećanja političke napetosti.

 

Direktor i osnivač Fejsbuka Zakerberg, osnivač Majkrosofta Gejts i osnivač Amazona Bezos zabilježili su ogromne gubitke jer su investitori prodavali akcije i tražili sigurna utočišta, poput zlata.

Najveći gubitnik među ovom trojkom je Bezos koji je nedavno nakratko postao najbogatija osoba na svijetu – za samo nekoliko sati izgubio je dvije milijarde dolara, prenio je Klix.ba.

Zakerberg je siromašniji za 1,6 milijardi dolara, dok je Gejts izgubio 850 miliona dolara od vrijednosti svog udjela u Majkrosoftu.

Američke kompanije koje se smatraju sigurnim za ulaganje preko noći su izgubile oko 30 milijardi dolara.

Akcije su počele da padaju nakon što je američki predsjednik Donald Tramp upozorio Sjevernu Koreju da će se suočiti s “vatrom i bijesom” kakav svijet nikada nije vidio ukoliko nastavi da prijeti SAD.

Retorika na relaciji SAD – Sjeverna Koreja je ovih dana zaoštrena, pri čemu je Tramp upozorio da su SAD spremne na vojnu akciju “ako Sjeverna Koreja postupi nerazumno”, a Pjongjang zaprijetio raketnim napadom na Guam, američku teritoriju na Pacifiku.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com