FORENZIČARI UTVRDILI: “Pištolj nije korišćen u likvidaciji Roganovića” - Volim Podgoricu

FORENZIČARI UTVRDILI: “Pištolj nije korišćen u likvidaciji Roganovića”

Pištolj koji je pronađen nakon što su 1. avgusta u eksploziji bombe u Tivtu poginuli Nikšićani Boško Božović i Milan Peković nije korišćen u likvidaciji Novljanina Nika Roganovića, kako su to istražitelji prvih dana sumnjali.

To su, kako javlja TV Vijesti, utvrdili danolovgradski forenzičari. Sporni pištolj, po ovim nalazima, nije korišćen ni u drugim mafijaškim likvidacijama prethodnih godina. 

To je TV Vijesti i zvanično saopšteno iz podgoričkog Višeg tužilaštva. 

“Rezultat vještačenja  Forenzičkog centra u Danilovgradu ukazuje da komparacijom probnih čaura i projektila ispaljenih iz pištolja, koji je pronađen nakon eksplozije u mjestu Župa u Tivtu kojom prilikom su poginule dvije muške osobe, sa čaurama i projektilima odgovarajućeg kalibra koji potiču iz nerasvijetljenih krivičnih djela nijesu pronađene podudarne karakteristike koje nastaju prilikom ispaljenja iz vatrenog oružja”, navode iz Tužilaštva.

Peković i Božović, prema prikupljenim dokazima policije, stradali su dok su spremali bombu za upotrebu.

“Konstatovan je i nedostatak gornjih ekstremitata, što upućuje na sumnju da su isti bili u posjedu eksplozivne materije, to jeste da držali eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i usmrtila ih… Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta pronađen je jedan ranac u kome se nalazio pištolj  sa okvirom u kome se nalazilo 6 metaka. Takođe u ruksaku je pronađen i dio garderobe kao jedna veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija manje i kraće brade”, dodaje se u odgovoru TV Vijesti.

Za koga je paklena naprava bila namijenjena i ko je trebao da bude sljedeći na mafijaškom spisku za odstrjel nije poznato. Nezvanično se spekuliše da su Nikšićane angažovali članovi „škaljarskog“ klana po čijem nalogu je trebalo da likvidiraju osobu blisku vođama protivničkog kavačkog klana. Rat kotorskih klanova bijesni već tri godine, od kada je krajem 2014. u Valensiji nestao tovar sa 200 kilograma kokaina. U krvavom kokainskom ratu ubijeno je  više od deset osoba, među kojima i neke slučajne žtrve.

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com