PRESUŠILO UŠĆE RIJEKE: Bojana se više ne uliva u Jadran - Volim Podgoricu

PRESUŠILO UŠĆE RIJEKE: Bojana se više ne uliva u Jadran

Ušće Bojane je presušilo, a obale rijeke prvi put dotakle su se od davne 1882. godine kada je nastala Ada.

Strahovanja bojanskih ribara da barkama neće moći u lov na more preko ušća desnog rukavca rijeke, ostvarena su jer je ušće prestalo da postoji.

Do prije dvadeset dana ribari su barkama mogli na more uz desnu stranu rukavca gdje je bilo dubine za gaz.

Slabiji dotok vode iz Drima, vremenske neprilike i nebriga države katastrofalno su se refelektovali na širinu i dubinu ušća što može imati kobne posljedice po cijeli ekosistem.

“Ovo je katastrofa”, kazao je stari bojanski ribar Miško Leković.

On je upozorio da država mora hitno da reaguje, makar da iskopa neki kanal kako bi rijeka oticala u more.

Ekolog Džalal Hodžić kazao je da je za stanje na desnom rukavcu kriva lokalna uprava.

Hodžić, potredsjednik NVO “Zeleni korak”, kazao je da zdrav razum ne prihvata činjenicu da je ušće zatvoreno. On je podsjetio da JP “Morsko dobro” svake godine od izdavanja zemljišta na obalama Bojane uzme oko pola miliona eura.

Vijesti

4 komentara

  1. Bog upozorava,ujek prvo blazim znacima. Ada je leglo nemorala, narkomanije, prostitucije bluda svake vrste… Ja volim prirodu na Adi, prelijepa je Bog nam je dao biser. Ali treba da znamo kako koristimo prirodne ljepote. Razvrata i bluda svuda ima, treba biti realan. Al Ada se zadnjih godina pretvorila u narkomansko leglo, gay oauzu i veliki kamp swingera koji mijenjaju partnere i sire polne i krvne bolesti… Ljudi, saberite se malo, nemojte zbog vasih grijeha da vam vid i razum budu pomuceni. Otrijeznise narode Crne Gore vise i zbaci blud i grijeh sa svojih ledja! A to pocinje obaranjem DPS satanista, uskoro!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com