STANJE KRITIČNO: Stigla vojska, u gašenju požara učestvuju i avioni - Volim Podgoricu

STANJE KRITIČNO: Stigla vojska, u gašenju požara učestvuju i avioni

Požar na Lovćenu i dalje se širi, pa je situacija i danas kritična, saopšteno je Radiju Cetinje iz Službe zaštite i spašavanja.

 

Svi vatrogasci su na terenu i pokušavaju da drže pod kontrolom požar u Nacionalnom parku “Lovćen”.

Prema riječima načelnika Službe za zaštitu i spašavanje Aleksandra Zubera, požar se širi velikom brzinom i situacija je i dalje složena.

“Stanje se neprekidno mijenja, tako je svih ovih dana. Naši vatrogasci su na najkritičnijim mjestima, pokuašavaju da spriječe dalje širenje vatre ali ovaj požar je jako teško kontrolisati”, kazao je Zuber.

 

U gašenju požara i danas učestvuju avioni, a na terenu su i vatrogasci iz Podgorice i Budve, kao i pripadnici Vojske Crne Gore.

Iz Ministarstva odbrane su saopštili da u  gašenju učestvuje ukupno 65 pripadnika Pješadijskog bataljona, juče 33, a danas 32.

Međutim, kako kaže komandir vatrogasne jedinice Peđa Moštrokol, radi se o požaru ogromnih razmjera koji se teško može obuzdati.

 

“Svi smo na terenu, dajemo sve od sebe da držimo požar pod kontrolom, ali ne znam do kada ćemo moći. Ako uskoro ne padne kiša, ne vidim rješenje”, rekao je Moštrokol.

Situacija u Ćeklićima i na potezu od Građana ka Ljubotinju za sada je stabilna, a tamo dežuraju mještani.

Jutros je situacija bila slična današnjoj, a ranije je komandir  cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol saopštio da je protekle noći u jednom momentu bilo kritično blizu Njegoševog mauzoleja, kada su tri vatrogasca bila opkoljena vatrom.

“Vjetar je iznenada skrenuo vatru ka njima, pa ih je požar u trenutku opkolio. Ipak, kako je riječ o vatrogascima sa dugogodišnjim iskustvom, nesreća je izbjegnuta”,  kazao je Moštrokol.

Cetinjski list

2 komentara

  1. Gori Lovcen Srpski Olimp… Vazda bio kroz vijekove. Sad su Cetinjani zaokrenuli filosofiju, pljunuli napradjedove, izdali Srpstvo, oskrnavili Kralja Nikolu, pljunuli na Testament SV Petra Cetinskog… Cetinjani podrzavaju masovno sektu raspopa mirasa! I sta ocekujete? Mladi Cetinjani ili su spijuni ili udbasi, ili saneri-lopovi izu koji kradu po italiji… Nista na Cetinje ne radi bes policija, hitna i posta! Sram bilo Bogdanovica i Cetinjane u sta im se grad pretvorio, nekad simbol Slobode i pravde svekolikom Srpstvu i svim Juznim Slovenima! Sad je Cetinje tuga i jad, sako kostur nekadasnje Slave! Fuj… I stizu pozari, Bog upozorava Cetinjane: Dozovite se pameti, vratite se casti i moralu, vratite se Srpstvu da opet budete Svetionik Slobode! Ili izgorite u sopstvenim lazima bijedi i mrznji!

  2. A dje je NATO??? Nasi vjekovni saveznici, poznato je da su ni vazda pomagali. Mozda nije perfect timeing?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com