Urugvaj prodaje nacističkog orla vrijednog pedeset miliona - Volim Podgoricu

Urugvaj prodaje nacističkog orla vrijednog pedeset miliona

Bronzana statua nacističkog orla visine 2,74 metra mogla bi, prema nekim procjenama, da dostigne cijenu i do 50 miliona dolara, kada se bude našla na aukciji u Urugvaju.

Statua koju je biznismen Alfredo Ečegaraj izvukao iz mora, nalazila se u skladištu koji je čuvala Urugvajska mornarica još od 2006. godine, prenosi Raša tudej.

 

View image on Twitter

 
 
 

Video snimak koji je Ečegaraj objavio prošle nedjelje prikazuje momenat izvlačenja statue sa olupine njemačke oklopne krstarice Graf Špe, koju je nedalko od urugvajske obale, poslije Bitke kod La Plate, 1939. godine potopila britanska mornarica. 

Vrhovni sud je donio odluku da orao težine oko 300 kilograma pripada državi, ali da prilikom aukcije polovina profita ostvarenog od prodaje pripada Ečegaraju. Uprkos tome, aukcija nikada nije održana.

Na predlog Horhea Gandinija, opozicinog političara konzervativne stranke Partido Nacional, aukcija bi uskoro trebalo da bude održana. On je pred budžetskom komisijom iznio mišljenje da orao ne bi trebalo više da stoji u magacinu, pošto njegova prodaja može da doprinese finansijskim potrebama države. 

Gandini, međutim, smatra da statuu ne bi trebalo prodati “naci fanaticima”, već muzeju.

(Vijesti)

 

1 komentar

  1. I am so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com