INTERVENTNA UPALA U STAN DELIBAŠIĆA - Volim Podgoricu

INTERVENTNA UPALA U STAN DELIBAŠIĆA

 

 

Interventa jedinica policije upala je juče u stan Ljubiše Ljuba Delibašića, bezbjednosno interesatne osobe iz Herceg Novog, jer je imala informaciju da se u njegovm stanu nalazi oružje koje potiče iz raznih krivičnih djela, saznaje CdM.

 

“U konkretnom slučaju pribavljenja je naredba sudija za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom. Postajala su saznanja da postoji oružje u stanu. Nije pronađeno ništa”, kazao je CdM-u izvor iz policije.

Crnogorska policija, inače, prema saznanjima CdM-a, ovih dana pojačano kontroliše bezbjednosno interesantna lica.

Ljubiša Delibašić je u žižu javnosti dospio prošle godine kada je zajedno sa bratom Dejanom uhapšen zbog prebijanja sugrađanina Željka Pajovića. 

Pajović je zadobio teške tjelesne povrede. Delibašići i Pajović su suvlasnici ugostiteljskog objekta “Admiral“ u Gradskoj luci, gdje se i dogodila tuča.

Delibašići se druže sa Duškom Roganovićem, koji je teško povrijeđen u eksploziji 25. aprila u Herceg Novom. 

Ovaj Novljanin povrijeđen je kada je daljinskim upravljačem aktivirana eksplozija koje je bila postavljena ispod njegov vozila “golf 5“ dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom. Jaka detonacija je u potpunosti uništila Roganovićev auto, a povrijeđenog su iz “golfa” izvukli prolaznici koji su se na licu mjesta slučajno zatekli.

Roganović je osam godina proveo u zatvoru zbog ubistva vođe navijača “Delija“ Marka Vesnića i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine.

U prvim danima istrage policija je sumnjala da iza napada stoji osveta navijačke grupe “Delije” za ubistvo njihovog nekadašnjeg vođe, sa logistikom neke od ozbiljnih kriminalnih organizacija iz regiona. Međutim, kako se Vladimir Roganović u policijskim evidencijama vodi kao prijatelj članova „kavačkog klana“, koji je u sukobu sa “škaljarcima”, istraga o eksploziji u Herceg Novom ide i u tom pravcu.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com