JEDAN I JEDINI: Na današnji dan umro je kralj! - Volim Podgoricu

JEDAN I JEDINI: Na današnji dan umro je kralj!

Danas se navršava 40 godina kako je umro “kralj rokenrola”.

Još nekoliko godina pa će Elvis Prisli biti više mrtav nego što je poživio.

Službeno je konstatovano da je umro od srčanog udara do koga je najverovatnije dovela zloupotreba ljekova koja je prouzrokovala zakrčenje crijeva i oštećenje jetre.

Poznato je da je imao visok pritisak i glaukom, uvećano, a time i atrofirano srce, i uz to cijeli niz zdravstvenih problema.

Vjerovatno je uzimao i droge iako se ponudio Niksonu kao “tajni agent FBI” koji bi se obračunao sa narko-bosovima, hipi kulturom i Crnim panterima.

Još dublji uzrok smrti leži u tome što Elvis nije uspio da pobjegne od presinga svog menadžera, samozvanog pukovnika Toma Parkera, zbog čega je učinio niz karijernih kompromisa.

Elvis je pronađen mrtav u kupatilu u svojoj kući u Memfisu. U tom trenutku imao je samo 42 godine, 159 kilograma i bio je nepokretan.

Nakon povratka iz vojske koju je služio u Nemačkoj, početkom 60-tih umjesto da nastavi sa sa rock & rollom, snimio je niz filmova, smješnih pjesmica i na njemačkom jeziku, a posle efektnog “kambeka”, 1968. godine otišao je u zlatni kavez Las Vegasa u kom je živio poput starog lava na lancu.

Godinu dana prije smrti, Elvis je hospitalizovan zbog upale pluća, hepatitisa i uvećanog debelog crijeva. Sa viškom kilograma i zavisnošću od ljekova borio se godinama.

U poslednje dvije godine života izvesni “dr Nik” (dr. George C. Nichopoulos) propisao mu je 19.012 različitih tipova ljekova.

Simbolično, u tom kavezu, ali na posjedu Grejslend, je i umro nakon što se svijet već zarazio diskom i pankom, kad se Elvis učinio zastarjelim i dotrajalim iako je “u pravom biznisu” proveo samo 22 godine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com