OO DPS Petnjica: Neka SDP pitanja postavlja koalicionom partneru DF-u - Volim Podgoricu

OO DPS Petnjica: Neka SDP pitanja postavlja koalicionom partneru DF-u

 

OO DPS Petnjica uputio je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini. 

„Po Crnoj Gori se neće dizati spomenici ratnim zločincima, saradnicima fašista i narodnim izdajnicima. Ali ne zahvaljujući  SDP- u čiji poslanici sjede po kafićima, troše državni novac i s vremena na vrijeme  saopštenjem podsjete javnost da postoje – već zato što DPS kao najjača politička partija u Crnoj Gori odlučno stoji na braniku  antifašističkih tekovina naše istorije.

Svi SDP-ovi pokušaji spinovanja su unaprijed osuđeni na propast, jer svaki razotkriva njihovo licemjerje. Svako pitanje koje postavljaju DPS-u, slobodno mogu da preusmjere na svoje koalicione partnere iz Demokratskog fronta, ideološke i svake druge čuvare Miloševićeve ideologije “krvi i tla”. Uz sve to, može SDP da ih priupita i za “pohod” ka Tuzima koji je predvodio SDP-ov koalicioni partner Andrija Mandić, kao i da se prisjete šta su o ulozi Crne Gore govorili poslanici SDP-a u Skupštini Crne Gore prilikom usvajanja Deklaracije o genocidu u Srebrenici.

Preporučujemo SDP-u da ova ideološka razmimoilaženja raspravi sa svojim koalicionim partnerima iz DF, dvostrukog pokretača inicijative za podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, jer se očigledno oko drugih pitanja, posebno onih koja se tiču finansija – sasvim dobro slažu. Na osnovu ranijih iskustava na istu temu, SDP je odlično znao sa kim ulazi u koaliciju.

Uostalom, uskoro ćete građanima morati da odgovorite na pitanje svih pitanja: kojim interesima ste se vodili kada ste u crnogorskim gradovima sklapali koaliciju sa DF, čiji su čelnici, po stranom nalogu, htjeli da 16. oktobra izazovu građanski rat i zapale Crnu Goru.

Znaju odlično građani Crne Gore, a zna i SDP, ko je Crnu Goru spasio od građanskog krvoprolića dok se čitava bivša Jugoslavija gušila u ratovima, prvo međusobnim, a potom i onom protiv NATO saveza, kao što znaju i ko je nepokolebljivi čuvar multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori. I tada, kao i danas, SDP može samo “sa tribina” da posmatra i da, kao hijena, prisvaja tuđe zasluge.

Nema tog DF-a ni SDP-a, ni njihove koalicije, a još manje stranih nalogodavaca i mentora, koji mogu promijeniti stav DPS-a prema bilo kojem izdajniku Crne Gore, zvao se on Đurišić, Račić, Mandić ili Krivokapić“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Petnjica.

Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com