Otvoreno ušće Bojane - Volim Podgoricu

Otvoreno ušće Bojane

Nakon nepotrebnog višemjesečnog zatvaranja očiju pred ogromnim problemom koji je prije dva dana prerasato u ekološki i turistički incident, Uprava za vode jutros je poslala bager na zatvoreni desni rukavac Bojane.

Nakon oko tri sata radova na otvaranju ušća sa strane Velike plaže Bojana se ponova i sa te strane uliva u more. Za potrebe radova na otvaranju ušća, Uprava je angažovala bager jednog ulcinjskog preduzetnika.

Akcija je dogovorena juče u Opštini Ulcinj na sastanku kome su osim čelnika najjužnijeg grada prisustvovali i predstavnici Uprave za vode i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Nakon sastanka, u odvojenim saopštenjima i izjavama za medije, predstavnici Opštine i Morskog dobra ustvrdili su da oni nijesu nadležni za problem na rijeci Bojani.  

Zapadni rukavac Bojane zatvoren je prije dva dana usljed slabijeg dotoka vode iz Drima, vremenskih neprilika ali i nebrige državnih i opštinskih institucija. To se katastrofalno reflektovalo na širinu i dubinu ušća što može imati kobne posljedice po cijeli ekosistem regiona i Evrope.

Otvaranje zatrpanog ušća Bojane

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Mittwoch, 16. August 2017

 Vijesti

2 komentara

  1. Jel ovo NATO saveznici nasi, poslao bager? Meni se cini da je NATO, evo Stotenberg ga vozi! Reka je Pensu, moram im poc dolje sa ovijem bagerom, da nam pomogne!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com