PODGORICA: Preminuo Milan Šaranović - Volim Podgoricu

PODGORICA: Preminuo Milan Šaranović

 

Crnogorski aktivista za ljudska prava Milan Šaranović preminuo je juče u 34. godani života u Podgorici.

 “Šaranovićje bio predsjednik Skupštine UMHCG-a”

Šaranović je od 2002. godine bio aktivista za prava osoba s invaliditetom, kada se nakon završene srednje škole uključio u rad Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), gdje je obavljao funkciju program menadžera (2004-2006), a zatim i izvršnog direktora (2006-2011).

Zajedno s još nekoliko entuzijasta osnovao je Centar za antidiskriminaciju “Ekvista”, koji je vodio od osnivanja pa do septembra 2015. godine. Osim koordinatora programa samostalnog življenja Šaranovićje bio predsjednik Skupštine UMHCG-a.

Učestvovao je u izradi ili je koautor nekoliko publikacija iz oblasti prava osoba s invaliditetom, bio voditelj Škole o ljudskim pravima, a zaslužan je za oformljavanje tima trenera UMHCG.

Bio je član više tijela koja su funkcionisala na različitim nivoima, poput radnih grupa za izmjene i dopune zakona, razvoj Nacionalnog plana akcije za mlade, vladinog Savjeta za zaštitu od diskriminacije, kao i Zajedničkog konsutgativnog odbora Evropska unija Crna Gora.

DAN

2 komentara

  1. Youre thus great! We don’t suppose I have discover anything like this just before. So great to locate an individual with some authentic applying for grants this topic. realy thank you for beginning this particular up. this web site is something that’s needed on the web, somebody with a little originality. beneficial job for bringing one thing new to the internet!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com