VolonTuristički izlet u NP Skadarsko jezero - Volim Podgoricu

VolonTuristički izlet u NP Skadarsko jezero  

 

 

Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa ADP – Zid iz Podgorice i volonterima  organizovali su danas, 16.08.2017, VolonTuristički izlet u NP Skadarsko jezero na Vranjini, u sklopu sedmice volonterskog turizma.

„Nacionalni parkovi Crne Gore danas su saradnji sa partnerima ADP – Zid uspješno realizovali VolonTuristički izlet u NP Skadarsko jezero u sklopu sedmice volonterskog turizma. Nacionalni parkovi Crne Gore podržavaju odgovorni turizam i angažovanje turista u zajednici, a Crna Gora ima u tom pravcu puno da ponudi jer je direktan kontakt turiste i lokalnog stanovništva mnogo bitan, a volonturizam je dobra prilika za to, izjavio je direktor JPNPCG Elvir Klica.

 

„U tom smislu smatram da je NP Skadarsko jezero, zajedno sa ostalim našim nacionalnim parkovima, jedno od najljepših destinacija koje turisti treba da posjete kada borave u Crnoj Gori“, kazao je direktor i dodao da su danas na Vranjini svi zainteresovani volonteri imali mogućnost da uživaju u prelijepom ambijentu Nacionalnog parka i vožnji kajacima, i što je smisao volonturizma, te da učestvuju u aktivnostima održavanja i rekonstrukcije ekspo-prostora i klupa za posjetioce Nacionalnog parka.

 

Takođe se zahvalio partneru na projektu i svim volonterima koji su svojim aktivnim učešćem doprinijeli unaprjeđenju turističke infrastrukture i podstakli zajednički rad ljudi iz različitih organizacija i sa različitih destinacija.

„Sedmica volonterskog turizma je realizovana u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ i održana je u periodu od 10-17.08. 2017. i to na Cetinju, Lastvi Grbaljskoj, Herceg Novom i danas na Vranjini, informisala je vođa projekta Sanela Pajazitović. Tom prilikom ona je informisala da je danas na Vranjini učestovovalo oko 50 volontera i turista iz svih krajeva Crne Gore i objasnila da je volonturizam, kao inovacija u zajednici, usmjeren na turiste zainteresovane za aktivan odmor i upoznavanje destinacije putem direktnog kontakta sa lokalnim stanovništvom.

Današnjom akcijom NPCG su zajedno sa ADP Zid uputili poziv svim društveno-odgovornim organizacijama da podstaknu ovakve i slične projekte koji bi se realizovali i u ostalim crnogorskim nacionalnim parkovima, a kojima će se, na ovaj način, promovisati prirodne ljepote Nacionalnih parkova i unaprijediti turistička ponuda Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com