GRAĐANI SE ŽALILI NA BUKU: Policija pronašla drogu i UHAPSILA dvije osobe - Volim Podgoricu

GRAĐANI SE ŽALILI NA BUKU: Policija pronašla drogu i UHAPSILA dvije osobe

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su u sadejstvu sa službenicima Odeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Odsjekom za borbu protiv droge izveli pojačanu kontrolu lica koja su iz određenih razloga interesantna za službu. Službenici Uprave policije su, takođe, u saradnji sa Inspekcijskim organima i Komunalnom policijom, izvršili kontrolu objakata na području Ušća Ade Bojane, saopšteno je našem portalu.

 

Naime, 13.08.2017. godine u vremenskom period od 02,00 do 05,00 časova, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, kao i usled prijava građana da je učestalo prekoračenje vremena rada lokala koji se nalaze na Ušću rijeke Bojane, i prijava zbog buke i okupljanja lica koja su sklona konzumiranju opojnih droga, sliužbenici Uprave policije, Inspekcijskih organa i Komunalne policije su izveli akciju kontrole lica koja su iz određenih razloga intreresantna za službu kao i kontrolu u ugostiteljskim objektima ”Dom kulture” i ”SFRJ”, na području Ušća Ade Bojane.

 

Prilikom izvođenja akcije u ugostiteljskom objektu ”SFRJ” kod M.P. (28) iz Podgorice je pronađen zamotuljak od pvc kesice u kojem se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kod B.M. (34) iz Novog Sada je pronađeno i oduzeto manje pakovanje sa sadržajem biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da je marihuana a kod M.P. (28) iz Sombora, zamotuljak sa sadržajem biljnom materije tamno zelene za koju se sumnja da je marihuana. Ukupna težina pronađene i oduzete opojne droge je oko 8 grama.

 

Daljim pregledom su pronađena odbačena četiri zamotuljka sa oko 8,9 grama biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da je marihuana, 32 tablete plave boje i  tri tablete zelene boje za koje se sumnja da je opojna droga MDMA.

 

Od strane Komunalne policije podnijeta su dva prekršajna naloga zbog prekoračenja radnog vremena, a Inspekcijski organi su izdali tri prekršajna naloga.

 

O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, pa su B.M. i M.P. lišeni slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 166 Zakona o prekršajima i oni su, uz Zahjtev za pokretanje prekršajnog postupka, sprovedeni u Sud za prekršaje Budva – Odjeljenje Ulcinj zbog počinjenog prekršaja iz člana 52 Zakona o sprečavanju zloupotreba droga. Protiv M.P. će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnom postupku, kazali su iz Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com