Izdat nalog za hapšenje Božovića - Volim Podgoricu

Izdat nalog za hapšenje Božovića

Pred­sjed­nik Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci Bo­ris Sa­vić iz­dao je na­red­bu za pri­nud­no do­vo­đe­nje Ko­to­ra­ni­na Igo­ra Bo­žo­vi­ća, ko­ji su sum­nji­či da je je­dan od vo­đa „ka­vač­kog kla­na”. Bo­žo­vić je ju­če tre­ba­lo da pri­su­stvu­je ro­či­štu za po­tvr­đi­va­nje op­tu­žni­ce pro­tiv nje­ga i osta­lih čla­no­va ko­tor­ske kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ji se sum­nji­če za ze­le­na­štvo, ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja, pro­da­ju dro­ge, da­va­nje mi­ta, te­ško dje­lo pro­tiv op­šte si­gur­no­sti i pra­nje nov­ca. Pret­hod­no ro­či­šte je od­lo­že­no iz istog raz­lo­ga, a no­vo je za­ka­za­no za uto­rak.

Bo­žo­vić je 4. av­gu­sta iza­šao iz za­tvo­ra, a tek po­što se na­šao na slo­bo­di Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo je tra­ži­lo da mu se od­re­di pri­tvor.
U istom pred­me­tu su­di se i Slo­bo­da­nu Ka­šće­la­nu, dru­gom vo­đi „ka­vač­kog kla­na”. Na spi­sku op­tu­že­nih su i Alek­san­dar Đu­ri­šić, Vla­di­mir Bo­žo­vić, Si­ni­ša Vla­ho­vić, Igor Đu­ri­šić, Da­vor Pre­le­vić i Mi­loš Ra­do­njić, ko­ji su u bjek­stvu. 
Op­tu­že­ni su i Ste­fan Br­no­vić iz Pod­go­ri­ce, Đerđ Ca­maj, Alek­san­dra Bog­da­no­vić, Ni­ko­la An­drić, Igor An­drić, Tri­pa Mo­škov i Go­ran Lju­ba­to­vić.
Pre­ma op­tu­žni­ci spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca Sa­še Ča­đe­no­vi­ća, Slo­bo­dan Ka­šće­lan i Igor Bo­žo­vić su kra­jem ma­ja 2010. go­di­ne or­ga­ni­zo­va­li kri­mi­nal­nu gru­pu, a za­tim vr­bo­va­li osta­le čla­no­ve ka­ko bi se ba­vi­li ze­le­na­štvom, šver­com dro­ge i pra­njem nov­ca. Oni su, pre­ma op­tu­žni­ci, bi­li za­du­že­ni za pla­ni­ra­nje i vr­še­nje kri­vič­nih dje­la i za da­va­nje uput­sta­va i na­red­bi osta­lim čla­no­vi­ma kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je.

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com