Marija Ćatović nezakonito podijelila 11 stanova - Volim Podgoricu

Marija Ćatović nezakonito podijelila 11 stanova

Dok je bila gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović (DPS) nezakonito je podijelila 11 stanova opštinskim službenicima, utvrdio je Ustavni sud.

On je 30. novembra prošle godine ukinuo Pravilnik o uslovima i načinu rješavanja stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika lokalne uprave Kotora.

Na osnovu tog Pravilnika, gradonačelnica je imala diskreciono pravo da dijeli stanove i kredite službenicima. Ustavni sud je odlučivao na osnovu inicijative troje službenika, potvrdio je “Vijestima” jedan od njih Milorad Vukšić.

On je rekao da je slično i sa Odlukom o uslovima i načinu rješavanja stambenih potreba lokalnih funkcionera i rukovodećih lica lokalne uprave, koju je donijela lokalna Skupština tokom vlasti DPS-a. Tom odlukom gradonačelnica je takođe dobila diskreciono pravo da funkcionerima podijeli stanove, ali ona nije ocjenjivana na Ustavnom sudu jer niko nije pokrenuo inicijativu.

Po tom osnovu stanovi su dodijeljeni glavnim administratorima Radmili Muck Radičević i Đorđiju Vukčeviću, načelnicima Komunalne policije Juliji Novaković i Zoranu Vučinoviću , sekretarki za opštu upravu Anki Perović, sekretarki za kulturu Tijani Čađenović i Ljiljani Jovović, sekretarki za urbanizam Snežani Raičević i sekretarki za finansije Biljani Peranović.

Vukšić kaže da su neki od njih dobili stanove, a zatim na osnovu neustavnog Pravilnika i kredite.

Ustavni sud je ukinuo Pravilnik, navodeći da predsjednica Opštine po Zakonu o lokalnoj samoupravi nije imala ta ovlašćenja.

Bivša gradonačelnica i funkcionerka DPS-a Marija Ćatović rekla je “Vijestima” da je SO Kotor donijela odluku, na osnovu koje su stanovi funkcionerima podijeljeni jer je postojao novac u budžetu.

Ona je potvrdila da je dio službenika i namještenika bio nezadovoljan podjelom stanova na osnovu Pravilnika.

“Skupština je donijela odluku 20.10.2016. i na osnovu nje podijeljeni su stanovi sekretarima sekretarijata. Kada su u pitanju službenici, na osnovu novca iz budžeta procijenili smo da možemo ga pomognemo i njima”, rekla je Ćatović “Vijestima”.

Vukšić međutim tvrdi da su stanove i kredite dobili uglavnom oni koji su podržavali vladajuće partije i da on godinama ne uspijeva da rješi stambeno pitanje.

U Opštini Kotor “Vijestima” je rečeno da će razmotriti ukidanje odluke o podjeli funkcionerskih stanova, jer predsjednik to ne smije činiti na osnovu diskrecionog prava.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com