Planulo i na Plavom horizontu, smatra se da je požar podmetnut - Volim Podgoricu

Planulo i na Plavom horizontu, smatra se da je požar podmetnut

Vatrogasci iz Tivta i Krtola danas su imali nekoliko intervencija na gašenju požara u Krtolima i Krašićima. 

Stanje na požarištu u Krašićima gdje je situacija u srijedu poslijepodne bila dramatična, danas ujutro je bila potpuno mirna zahvaljujući prvenstveno manjoj kiši koja je na tom području pala prethodne noći.

Zbog vjetra međutim, u poslijepodnevnim satima vatra se ponovno pojavila ali je brzom intervencijom desetak pripadnika Službe zaštite i spasavanja (SZS) Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) “Krtoli” iz Radovića sa četiri protivpožarna vozila, stanje ubrzo sanirano.

Ponovo je danas gorjelo i na Toplišu gdje su ekipe sa pet vatrogasnih vozila spriječile da vatra ugrozi privatne objekte u polju podno brda.

U popodnevnim satima izbio je i novi požar u reonu uvale Pržna – Plavi horizont, ali su ga vatrogasci hitnom i efikasnom intervencijom brzo presjekli i lokalizovali.

Za taj požar koji na sreću nije prilionio veću štetu, smatra se da je gotovo sigurno, namjerno podmetnut.

Stanje na požarištu u Krašičima koje je juče poslijepodne bilo veoma dramatično, jutros je potpuno mirno zahvaljujući prvenstveno manjoj kiši koja je na tom području pala oko tri sata ujutro.

Na opožarenom dijelu na zapadnom kraju Krašića i iznad Petrovića, jutros nema ni traga dima, ali tivatski i krtoljski vatrogasci iz predostrožnosti nastavljaju dežurstvo na terenu.

Nakon što su juče oko 17 sati u dramatilnoj akciji odbranili od vatre najbliže kuće u Krašićima kojima se plamen promakao na manje od 50 metara, vatrogasci su do kasno uveče natapali teren vodom, a tokom cijele noći je dežuralo dvadesetak rpopadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića.

Prema riječima komandira SZS Tivat Zorana Barbića, sinoćnja kiša je zaobišla drugo aktivno požarište na Toplišu, pa vatra i dalje tamo tuminja na nepristupačnim djelovima terena.

Barbić koji je jutros obišao to područje kaže da su najbliži objektu u Tivatskom polju bezbjedni i da će vatrogasci nastaviti da dežuraju na terenu.

Ipak, kako je istakao, nezahvalno je davati bilo kakvo predviđanje daljeg razvoja situacije na Toplišu jer meterirolozi za poslijepodne opet najavljuju pojačan zapadni i sjeverozapadni vjetar koji bi opet mogao raspiriti vatru i napraviti probleme vatrogascima.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com