PODGORICA: Riješen problem upisa prvaka! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Riješen problem upisa prvaka!

 

 

Odjeljenje prvaka koje je zbog ograničenih prostornih kapaciteta Osnovne škole “Radojica Perović“ ostalo neupisano nakon junskog roka, preusmjereno je, odnosno biće upisano u Osnovnu školu “Maksim Gorki“.

 

Za te potrebe, kako su Pobjedi kazali iz Ministarstva prosvjete, opredijeljena su finansijska sredstva za adaptaciju još jedne učionice u osnovnoj školi, a upis prvaka biće obavljen tokom avgusta.

Mirjana Bošković, direktorica Osnovne škole “Radojica Perović“, na čijoj evidenciji su se prvobitno nalazili prvaci, ističe da žali što škola nije bila u mogućnosti da upiše sve prijavljene prvake, ali objašnjava da za tako nešto nije bilo ni prostornih kapaciteta, ni zakonskih mogućnosti.

“Jednostavno nijesmo imali prostora da bilo što adaptiramo unutar škole. Potencijalnu učionicu mogli smo graditi samo van škole, a za tako nešto nije bilo zakonskih mogućnosti”, kazala je Bošković.

Ona navodi da su nakon dobijanja odluke Ministarstva blagovremeno obavijestili roditelje.

Reakcije su, navodi Bošković, bile različite.

“Neki su prihvatili stanje stvari, a neki su opet negodovali. Sve je to razumljivo, jer žele da im djeca idu u najbližu školu i da se ne udaljavaju suviše od kuće. Ali eto, urađeno je ono što se moglo i moralo. Nadam se da će ovaj problem biti riješen na duže staze, odnsono da će biti nađeno trajno rješenje. U protivnom, za očekivati je da se sa istim problemom susrijećemo i prilikom svakog sljedećeg upisa”, zaključila je Bošković.

Gradiće osnovnu školu u Tološima

Kako je Pobjedi saopšteno iz Ministarstva prosvjete, problem upisa prvaka u OŠ “Radojica Perović“ na ovaj način rješava se trenutno, a već je pokrenuta procedura njegovog trajnom rješavanja, odnosno izgradnja nove osnovne škole u Tološima.

“Škola će biti građena na lokaciji u neposrednoj blizini stadiona FK “Crvena stijena“. U toku su pripremne aktivnosti po pitanju tehničke dokumentacije i pribavljanja građevinske dozvole za izgradnju nove škole. Početak izgradnje očekuje se u 2018. godini, dok je rok za završetak radova oko 365 dana od početka posla”, precizirali su iz Ministarstva.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com