CETINJSKIM VATROGASCIMA POVEĆAVAJU ZARADE DO 35 ODSTO, NAGRADE ZA AVGUST PO 500 EURA - Volim Podgoricu

CETINJSKIM VATROGASCIMA POVEĆAVAJU ZARADE DO 35 ODSTO, NAGRADE ZA AVGUST PO 500 EURA

Cetinjskim vatrogascima zarade će biti uvećane do 35 odsto, a za avgust će dobiti nagradu od po 500 eura, saopšteno je danas iz Prijestonice Cetinje.

Taj dogovor je postignut prilikom današnje posjete gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića Službi zaštite i spašavanje, a u saopštenju lokalne uprave navode kako je Bogdanović zahvalio svima koji su učestvovali u akcijama tokom minulih dana i sedmica.

Zahvaljujem se građanima na razumijevanju i podršci koju su nam dali tokom skoro dva mjeseca borbe sa požarima koji su zahvatili veliki dio crnogorske prijestonice. Zajedno sa našim vatrogascima danonoćno smo se borili da sačuvamo živote ljudi, imovinu, prirodna i kulturna dobra koja su bila ugrožena. I u tome smo uspjeli. Lično sam se uvjerio da su hrabrost i požrtvovanje pripadnika Službe zaštite kao i drugih službi Prijestonice pobijedile u borbi sa vatrenom stihijom – kazao je on tokom posjete.

Podnijete su i krivične prijatve protiv NN lica zbog izazivanja požara.

Moram pohvaliti i pripadnike MUP-a, Vojske Crne Gore, zaposlene u nacionalnim parkovima, vatrogasce iz drugih crnogorskih gradova, mještane sa ugroženih područja, sve dobrovoljace koji su pomogli i sve one druge koji su ponudili pomoć sa ciljem da se obuzda vatrena stihija koju je definitivno izazvao ljudski faktor. Zato smo danas podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica zbog izazivanja požara, čime su bili ugroženi životi i imovinu ljudi, a pričinjena znatna materijalna šteta. Naša Služba zaštite će i dalje raditi u službi grada i građana i u narednom vremenu, ubijeđen sam, biti na visini zadatka kao što je i do sada bila. Zato sam donio odluku da se, pored već najavljenog povećanja do 35% odsto, pripadnicima Službe zaštite isplati nagrada za sveukupan učina od po 500 eura za vanredne napore koje su uložili u borbi sa požarima. Takođe, cijenićemo i podršku Vlade Crne Gore i njenih državnih organa koji su, u veoma složenim okolnostima, pružali svestranu pomoć Cetinju kako bi se suzbili požari koji su bili aktivni skoro dva mjeseca – kazao je on.

Cetinjski list

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com