DANAS ODLUKA O MEDICINSKOJ U BERANAMA - Volim Podgoricu

DANAS ODLUKA O MEDICINSKOJ U BERANAMA

 

 

Sjednica Upravog odbora Univerziteta Crne Gore na kojoj će se odlučivati o sudbini Visoke mediicnske škole u Beranama biće održana danas.

 

Četvrti put za kratko vrijeme članovi Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore sješće za sto i glasati o tome gdje će biti sjedište Visoke medicinske škole. Nakon dvomjesečnih sučeljavanja argumenata, prepirki, ali i međusobnih optužbi, Univerziteta sa jedne i Vlade sa druge strane, danas će biti i jasno iskazan odnos snaga u Upravnom odboru državnog Univerziteta.

Podsjetimo, tokom prva dva puta glasanja, više glasova je imala opcija koju podržava Univerzitet, a to je da Visoka medicinska škola bude premještena iz Berana u Podgoricu. Ipak, nakon što je Upravni odbor drugi put podržao stav Senata, predsjednik tog tijela Duško Bjelica podnio je ostavku.

Nakon toga, Vlada je na posljednjoj sjednici promijenila tri člana u Upravnom odboru i čini se, dobila većinu pred novo glasanje u odnosu na članove koje su na strani Senata i rektorke Radmile Vojvodić. Ostavka Bjelice nije prihvaćena, te je on ostao na funkciji predsjednika Upravnog odbora.

Univerzitet je početkom maja akreditovao studijski program Visoke medicinske škole u okviru Medicinskog fakulteta u Podgorici, da bi 20 dana nakon toga Vlada donijela odluku da se sjedište Škole ne izmješta, te da se brucoši upisuju u Beranama.

Nakon toga, uslijedilo je dvomjesečno ubjeđivanje Univerziteta da se sjedište Škole ipak izmjesti tamo gdje je nastavna baza, navodeći kao glavni argument to što se adekvatno praktično znanje može ponuditi jedino u okviru najveće zdravstvene ustanove u zemlji, Kliničkom centru. Sa druge strane, Ministarstvo prosvjete insistiralo je na raspisivanju konkursa za 70 studenata u Beranama, slijedeći politiku Vlade o razvoju sjevera. Sve je kulminiralno podnošenjem tužbi nadležnim institucijama, i do danas ni jedni ni drugi nijesu odustali od svojih stavova i odluka po pitanje Visoke medicinske škole u Beranama

Dnevne novine

2 komentara

  1. Néanmois, merci quant à la pureté des sujet mentionnés maintenant : on sait aujourd’hui s”interviewer sur la véritable signification de certains des arguments que vous déférez ci…

  2. Were required to give you that almost no remark in order to thanks a lot yet again of these spectacular techniques you might have provided in this posting. It’s so particularly generous with folks such as you to generate unreservedly what the majority of us might have marketed for an book to earn some dough in their own business, primarily since you may have tried it in the event you wanted. The tactics also acted to be good way to know that everyone’s similar desire just as my own, personal to figure out completely more regarding this condition. I’m sure there are thousands of more pleasant opportunities up front for many who go through your website post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com