Milić novi član GO SNP-a - Volim Podgoricu

Milić novi član GO SNP-a

  

 

Bivši predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić ostao je visoki funkcioner te stranke, jer je na Kongresu izabran za člana novog saziva Glavnog odbora, saznaje Pobjeda.

 

Osim Milića, u novi saziv Glavnog odbora ušli su i njegovi bliski saveznici Snežana Jonica, koja je tijesno izgubila izbore za predsjednika stranke, potpredsjednica Danijela Pavićević, Branko Ivanović, Kolja Ljuljđuraj i Slobodan Čavor.

Milić je tako zadržao jak uticaj u najvažnijem partijskom organu između dva Kongresa.

Odluka bivšeg predsjednika, ove, nekada najjače opozicione parrtije, da prihvati da bude član Glavnog odbora stranke, kako tvrde izvori Pobjede, pokazuje njegovu namjeru da neće lako odustati od kontrole nad strankom.

Po Statutu SNP-a, Glavni odbor ima prilično velika ovlašćenja imajući u vidu da odlučuje o gotovo svim bitnim stvarima uključujuči i o formiranju potencijalnih predizbornih ili postizbornih koalicija. Za takvu odluku potrebna je dvotrećinska većina svih članova GO.

“Članstvom u Glavnom odboru stranke Milić će imati uticaj na donošenje najvažnijih partijskih odluka ove i naredne godine poput onih o načinu izlaska na lokalne izbore na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, izbore u Glavnom gradu kao i krucijalne predsjedničke izbore”, kazao je izvor Pobjede.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com