Nezaustavljivi Crnogorci su u finalu Evropskog prvenstva!!! - Volim Podgoricu

Nezaustavljivi Crnogorci su u finalu Evropskog prvenstva!!!

Najveći uspjeh u istoriji crnogorske košarke bio je plasman kadeta u polufinale Evropskog prvenstva. DO NOĆAS! Đetići su, nakon trijumfa nad Srbijom, finalisti Evropskog kadetskog prvenstva!!! 

Izabranici selektora Ostojića su savladali sjajnu ekipu Srbije u meču i atmosferi za pamćenje, pred 4000 gledalaca!

Crnogorski kadeti, večeras su bili primjer kako ostaviti posljednji atom snage, dati svoj aspolutni maksimum, a zatim ubirati plodove napornog rada i truda! Ovi momci oskudijevaju samo u jednom, a to je strah. Istorija je ispisana, prva košarkaška medalja stiže u Crnu Goru! Krajnji rezultat – 73:66

Foto: fiba.com

Crna Gora je u uzavreloj Morači odlično otvorila meč, agresivnom igrom u oba pravca i sa nekoliko lucidnih rješenja brzo došla na +6 (14:8). Međutim, snažan tempo omogućio je ekipi Srbije da se ekspresno vrati, te je prva četvrtina završena vođstvom 20:21 za goste predvođene Popovićem koji je upisao 6 poena u uvodnom periodu.

Foto: fiba.com

Mučili su se naši momci tokom čitavog prvog poluvremena van linije 6,75. Praktično ništa nije ulazilo u koš sa distance, srećom, ofanzivni skok je pokrio loše šutersko izdanje. Druga četvrtina nešto tvrđa, ritam je bio nešto sporiji, što je i razumljivo. Momci su izuzetnom serijom od 11:0 otišli na +8 nošeni publikom Morače koja je živjela svaki poen naših mladih vedeta. Na minut do kraja drugog perioda, Tomašević konačno pogađa trojku i Crna Gora je na +11! Ipak, Pažin uzvraća istom mjerom i na poluvrijeme se odlazi sa 38:31.

Foto: fiba.com

Srbija je snažno otvorila drugo prvenstvo i, računajući i kraj prvog, napravila seriju od 7:0. Međutim, Srbi nisu smjeli da dozvole jednu stvar, a to je da se Jovan Kljajić razigra. Kapiten naše selekcije nosio je ekipu na svojim leđima u trenucima kada je Srbija ušla u ritam i održavao nas u prednosti, sve to uz posebnu dozu šmeka kojim odiše svaki njegov kontakt sa loptom! Stefan Vlahović, u stopu je pratio svog kapitena. Gotovo sve je polazilo za rukom našim najboljim igračima pa je Vlahović na minut do kraja trećeg perioda upisao svoj 18. poen i doveo Crnu Goru na maksimalnih +13, da bi impresivni Jovan Kljajić poentirao uz zvuk sirene za 60:46!

Udarni trio Kljajić – Vlahović – Tomašević vladao je i posljednjom četvrtinom. Predvodili su ekipu koja ih je pratila, “slušala”. Ofanzivni skok Crne Gore uništio je Srbiju. Mizeran šut za tri poena praktično je neutralisan uhvaćenim loptama pod protivničkim obručem. Momci nisu dozvolili Srbiji ni da se ponada u posljednjoj četvrtini. Klajić je ušao u problem sa ličnim greškama, ali je ekipa to neutralisala u maniru velikih, iskusnih reprezentacija. Vujisić, Bojičić, Marinović, kad treba, tu su.

Ipak, nije moglo bez uzbuđenja. Osjetili su momci pobjedu prije vremena te se malo i opustili. Srbija je na minut do kraja uspjela da priđe na svega -4! A onda, Kljajić i Vujisić odradili su pick and roll koji će Crnogorci da pamte dugo. Viktor je pogodio uz faul i po prvi put u istoriji, crnogorska košarkaška selekcija obezbijedila je učešće u finalu Evropskog prvenstva i, samim tim, medalju! Morača je mogla da slavi!

Gore pomenuti fantastični trio pružio je izvanredna izdanja. Vlahović je postigao 21 poen, Kljajić 17 uz 11 skokova, Tomašević 12 uz 18 uhvaćenih lopti! U strijelce su se upisali i Bojičić i Marinović sa po 6 poena, Vujisić 7, Živanović 4.

U redovima Srbije prednjačili su Pažin sa 18 i Langović sa 15 poena.

Crna Gora će se za zlato boriti protiv Francuske koja je ranije danas savladala Hrvatsku. Taj meč moći ćete da pratite uživo na nacionalnoj televiziji sjutra od 20:30!

(Reprezentacija)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com