Odlazi i MALI DOK iz Bijele - Volim Podgoricu

Odlazi i MALI DOK iz Bijele

Dolazak remorkera iz Turske koji bi trebalo da otegle mali dok iz Jadranskog brodogradilišta Bijela, odnosno dok IV dug 148 metara, očekuje se do kraja sljedeće sedmice, saznaje Radio Jadran.

 Zvaničnih informacija da li su remorkeri krenuli još nema, mada bi prema nekim ranijim projekcijama, to trebalo da se dogodi krajem mjeseca.

Za razliku od velikog doka, koji je iz Brodogradilišta otišao na specijalnom holandskom brodu za prevoz teških tereta, mali će do Turske, i novog vlasnika, biti tegljen.

Očekuje se da će sama operacija privezivanja na remorkere trajati dan i da bi mali dok već narednog dana mogao napustiti Brodogradilište. Do Turske bi trebalo da plovi deset do 15 dana, javlja portal Radio Jadran.

Mali dok  Brodogradilišta Bijela, kapaciteta podizanja deset hiljada tona, kapaciteta dizalica 2,7 tona, sa pripadajućom opremom, prodat je krajem aprila jedinom ponuđaču Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, koji je dostavio ponudu na V Javni poziv za prodaju imovine, raspisan 7. marta.

Odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču, po cijeni od 2.100.000 eura, donijeta je 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila. Početna cijena naznačena u Javnom pozivu bila je 2.089.732 eura.

U Brodogradilištu, koje je u stečaju i prodajom imovine namiruje povjerioce, trenutno je 70 radnika, bez konkretnog uposlenja. Oni očekuju da će biti angažovani na pripremi malog doka za tegljenje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com