Učenici, evo kada počinje prodaja udžbenika - Volim Podgoricu

Učenici, evo kada počinje prodaja udžbenika

Distribucija udžbeničkih kompleta za osnovnu i srednju školu u knjižarskoj mreži Crne Gore počeće 21. avgusta, a u slobodnoj prodaji se mogu očekivati oko 28. avgusta, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ove godine su se brojni subjekti uključili u olakšavanje tereta roditeljima kada je riječ o opremanju djece za školu.

– I time pokazali da obrazovni sistem ima najveću šansu za optimalno funkcionisanje onda kada ga, pored naravno institucija čija je to obaveza, podrži veliki dio društva, kaže se u saopštenju.

Obezbijeđeni su udžbenici za djecu bez roditeljskog staranja, djecu čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, djecu sa posebnim obrazovnim potrebama, kao i onu koja su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite i porodičnom smještaju. Za učenike romske i egipćanske populacije koji pohađaju prva tri razreda, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dok će za dio djece te populacije ostalih razreda, udžbenike obezbijediti Ministarstvo prosvjete.

Zavod za udžbenike potpisao ugovore sa zainteresovanim sindikalnim organizacijama kojim je njihovim članovima omogućena kupovina na rate.

Udžbenike za prvi razred nabavljaju opštine Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Bar, Mojkovac, Kotor, Nikšić, Danilovgrad, Cetinje i Bijelo Polje, a za učenike od prvog do devetog razreda Budva i Berane.

2 komentara

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com