Udruženje Roditelji: Joga za djecu i vježbe sa logopedom naredne sedmice - Volim Podgoricu

Udruženje Roditelji: Joga za djecu i vježbe sa logopedom naredne sedmice

 

Nova logopedska radionica, ali i nova serija radionica “Joga za djecu”, očekuju naredne sedmice djecu predškolskog i školskog uzrasta u Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici, izjavili su iz ove organizacije.

 

“Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar”, kazali su.

U utorak, 22. avgusta, u 19 sati, kako najavljuju, organizuju radionicu pod nazivom Joga za djecu, koja je osmišljena tako da kroz razne igre, fizičke vježbe, vježbi disanja i opuštanja, približi djeci ovu veoma staru, jednostavnu i prirodnu disciplinu.

“Djeca će na interesantan način učiti o važnosti pravilnog disanja, držanja tijela, kako da se umire kada su razdražljiva, jačaće samopouzdanje i osjetiti važnost sebe i svog tijela. Na radionici će se posebna pažnja posvetiti položajima za kičmeni stub”, napominju iz udruženja.

 

“Joga poboljšava fizičko zdravlje djece tako što kroz izvođenje asana (pokreta) djeca jačaju snagu, fleksibilnost, pokretljivost. Asane se izvode polako uz svjesno izvođenje pokreta i uz punu koncentraciju. Tijelo se ne umara, nego se puni energijom, jača i osvježava. Disanje i opuštanje su takođe dio joge i izvođenjem ovih tehnika pospješuje se pažnja, fokus, pamćenje i raspoloženje”, objašnjavaju Roditelji.

Radionicu će voditi sertifikovana instruktorka joge Dragana Latković, a namijenjena je djeci uzrasta od pet do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

Takođe iz udruženja najavljuju i 2. radionicu pod nazivom “Pripremimo se za čitanje i pisanje”, koja će jednom mjesečno biti organizovana u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

“Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je uzrastu od pet do sedam godina. Broj mjesta je ograničen na 15”, zaključuju na kraju

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com