DEBAKL: Težak poraz Crne Gore od Francuske - Volim Podgoricu

DEBAKL: Težak poraz Crne Gore od Francuske

Muška seniorska reprezentacija doživjela je drugi poraz na turniru u Tuluzu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji – nakon startnog od Italije, izabranici Bogdana Tanjevića u drugom kolu su poraženi od domaćina Francuske 100:70 (23:23, 38:12, 24:18, 15:17). Iako je Francuska vodila od početka meča, Bojan Dubljević i saigrači držali su priključak do sredine druge dionice (30:30), ali su u preostalih pet minuta prvog poluvremena potpuno stali, što je jedan od favorita za zlatnu medalju na predstojećem EuroBasketu iskoristio da napravi seriju 31:5 i na velikom odmoru stekne nedostižnih 26 poena prednosti (61:35). I u nastavku je viđena dominacija domaćeg tima u svim segmentima igre, pa je četvrti poraz u pripremnom periodu bio neminovan, uz najslabije izdanje u dosadašnjem dijelu uigravanja za treće učešće na smotri najboljih selekcija Evrope. Crna Gora u nedjelju (18 sati) će protiv Belgije odigrati posljednji meč na turniru u Tuluzu.

Pet igrača u francuskom timu imalo je dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Nando de Kolo sa 24 poena.

U našoj selekciji najefikasniji je bio Tajris Rajs sa 14, Nikola Vučević je upisao 12, dok su Filip Barović i Bojan Dubljević meč završili sa po 11 poena. 

”Crveni” su dobro krenuli i u 3. minutu vodili 7:4 nakon trojke Radončića, a prednost su imali i nakon poena Barovića za 9:6 u 3. minutu. Uslijedila je serija Francuske 10:2 koju je trojkom zaključio Džekson za vođstvo 16:11 u 6. minutu. Najveću prednost u prvom periodu, Francuska je imala nakon trojke Tilija za 21:14 u 7. minutu, ali su ”crveni”serijom 9:2 koju je trojkom zaključio Ivanovićizjednačili do kraja prve dionice – 23:23.

U prvih pet minuta druge dionice, izabranici Bogdana Tanjevića održavali su priključak, a izjednačili su trojkom Ivanovića u 15. minutu – 30:30. I tada je uslijedio veliki pad koji je domaćin uz veliku podršku navijača iskoristio da do odmora stekne nedostižnu prednost – za samo pet minuta, izabranici Vensana Kolea napravili su seriju 31:5, pa je na velikom odmoru na semaforu pisalo 61:35. ”Crveni” su dozvolili domaćim igračima da se raspucaju, pa je veliki minus na kraju prvog poluvremena bio i logičan epilog izdanja u drugoj dionici.

I u trećoj dionici viđena je dominacija domaćeg tima u svim segmentima igre, pa je prednost rasla iz minuta u minut, uz raspoložene igrače ”galskih pijetlova” kako pod košem, tako i na spoljnim pozicijama. Nijesu pomogle ni česte rotacije Tanjevića, pa je Francuska u posljednjem minutu treće dionice imala rekordnih ”plus 35” (85:50).

Do kraja meča jedina dilema bila je razlika sa kojom će Francuska doći do druge pobjede na turniru upred svojim navijačima, nakon što je na startu slavila protiv Belgije.

KSCG

2 komentara

  1. This will be the proper weblog for anybody who hopes to find out about this topic. You recognize a great deal its nearly challenging to argue with you (not too I just would want…HaHa). You certainly put a fresh spin using a topic thats been revealed for a long time. Wonderful stuff, just wonderful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com