,,Mlad, pa u DPSu, pa još poslanik…” - Volim Podgoricu

,,Mlad, pa u DPSu, pa još poslanik…”

Taman kad je čovjek pomislio da će ovi mlađi u DPSu savjetovati ove starije da ne moraju baš pet puta na dan da pokazuju svoje frustracije što su poraženi u Kotoru i zbrisani sa političke mape u najvećem dijelu primorja, danas se u hajku uključio onaj kojeg su u Skupštinu uselili sa samo jednom na umu: “Evo 30 godina ovaj narod gleda kako ih mi sa istim facama o jadu zabavljamo, pa ne bi bilo loše da isturimo nekoliko mlađih da mlate praznu slamu dok mi završimo još koju Limenku, Carine, Bazar, Deltu, Telekom, Domen .me, Duvanski, KAP, Primorku, . .“., kaže se u saopštenju Duška Stjepovića, šef Press centra Demokrata.

Mlad, pa u DPSu, pa još poslanik. Mnogo logičkih grešaka u samo nekoliko riječi. „Contradictio in adiecto – spajanje nespojivog“ je prisutno koje god od ovih riječi da pokušaš da dovedeš u vezu. I još pravnik. Pravo i DPS?! O pravdi nećemo. Mladost i DPS?! Potpuni apsurd. Ipak, ajde da to čovjek nekako i svari, ali kad predstavnici Demokratske partije socijalista, koja ima veze sa demokratijom taman koliko i sa socijalnom pravdom, u usta uzmu moral, ljudskost, odgovornost i vladavinu prava, građani Crne Gore ne znaju što će prije – da se pošteno nasmiju ili da se pošteno naježe i počnu da čupaju kosu. Fazu mučnine su odavno prošli kad je Nikolićev šef i čovjek koji je dao ime njegovoj partiji pokazivao svoj uvrnuti smisao za humor dok je svakominutno bio bogatiji za po neku hiljadu eura ili kvadrat stana ili jahte. Isti taj šef koji, kad je, nekako, došlo vrijeme da položi račune i ovakvom politički pristrasnom pravosuđu, uzima strano državljanstvo jedne mrske mu države. Bježi koliko ga noge nose. I usput, u pauzi, svrati negdje da pročita novine i da vidi koji će funkcioner i/ili bivši gradonačelnik iz redova DPSa sljedeći da se nađe na listi za odricanje od svoje države, svoje opštine i svojih građana.

Gospodine Nikoliću, pošteno recite – pripadne li Vam muka kad se po zadatku sjetite da ste u DPSu, kojem su na čelu knjiški primjeri diktatora i apsolutista, kao jedni od posljednjih u Evropi? Kako se osjećate kad uzmete u ruke člansku kartu DPSa, partije koja je bila organizacija iza koje se skrivala „grofica“ Ćatović dok je sebi i svojima najbližima i politički podobnima dijelila i šakom i kapom, a i poneki stan, iz budžeta građana Kotora i Crne Gore? Kako se osjećate kao pravnik koji po zadatku nepovezano bifla članove nekih zakona, dok ste u partiji koja je sve zakone obesmislila i za čije funkcionere zakoni ne važe, osim oni namješteni, za koje i Vi u Skupštini dižete ruke kao „bele lale“, a koji njima i njihovim rođacima, kumovima i drugovima donose milionski profit?

Kakva je danas perspektiva za mlade ljude u Crnoj Gori? Koliko je nezaposlenih, naročito visokoškolaca? Kolike su nam plate, penzije, socijalna davanja? Zašto nam je poreski dug preko 700 miliona eura? Kome to nije smio da se naplati? Čije su to firme? Ko je to tolikim dobrom zadužio građane Crne Gore da bismo ga čašćavali milione našeg novca? Ko ima po stan u svakoj drugoj zgradi,  a mnogi mladi ne mogu ni kao podstanari da se skuće i osnuju porodice? To su samo neka od pitanja za koja ste vi preuzeli odgovornost na sebe da odgovarate čim ste sjeli tamo gdje ste. Uzalud vam dimne bombe da prikrijete ruševine u kojima iza sebe ostavljate ovu državu i njene građane. To što ste se Vi rodili tek 5 godina nakon što je vaš šef „oburdao“ one koji su obrnuli par jagnjadi kako bi on sa svojom bratijom obrnuo par milijardi, nikako ne može prekinuti kontinuitet pogubne vladavine partije u kojoj ste, kao mlad čovjek, ne znam šta vidjeli. No, Vi ste samo jedan od primjera da mladost, ipak, ne ide uvijek ruku pod ruku sa slobodoumljem i željom za promjene i napredak.

Na kraju, da vam obavijestim – sad kad smo konačno konsolidovali stanje u kojem smo zatekli opštine nakon vas i uspjeli da pokrenemo rad uprave, imaćemo više vremena da se pozabavimo vašim „radovima“, da vidimo mi gdje je vaša politička, moralna a, boga mi, i krivična odgovornost. Ni tada vam neće pomoći bacanje prašine u oči putem neosnovanih hajki i lova na vještice. A Vi još jednom razmislite da li je ta poslanička plata, ma i bilo koja druga materijalna vrijednost, dovoljno visoka cijena za prljave poslove koje u ime šefa obavljate. Nadam se da bar Vama još uvijek nije kasno da se zapitate: „Što mi ovo šćaše?“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com