PODGORICA: Evo kada će biti otvorena Srpska kuća - Volim Podgoricu

PODGORICA: Evo kada će biti otvorena Srpska kuća

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je za Tanjug da će Srpska kuća u Podgorici biti otvorena u septembru.

 

„Srpska kuća je jedan od najvažnijih srpskih projekata u Crnoj Gori od obnavljanja višepartijskog sistema. Pod njenim krovom će svoje mjesto naći najvažnije kulturne adrese našeg naroda, i sigurni smo da će ona biti od koristi ne samo srpskom narodu nego čitavoj Crnoj Gori“, kaže Mandić.

On napominje da je u javnosti bilo pokušaja da se od ovoga projekta napravi neki bauk samo zato što u njegovom formiranju učestvuju kulturni i politički predstavnici srpskog naroda i Republika Srbija, što, kako ocjenjuje, pokazuje svojevrsnu „antisrpsku histeriju“ vlasti i kvazikulturnih krugova oko nje.

„Takvima naročito smeta činjenica da će Srpska kuća igrati značajnu ulogu u zaštiti srpske duhovnosti, nacionalnog identiteta i tradicionalne Crne Gore. Svaki Srbin treba da bude ponosan na činjenicu da postoji mjesto u kome će se stvarati i iz kojega će se emitovati kvalitetni kulturni, umjetnički i drugi sadržaji vezani za naš nacionalni identitet“, ističe Mandić.

Vlada Srbije izdvojila je iz budžetske rezerve oko 3,4 miliona eura za gradnju Srpske kuće, koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji u Podgorici, pored mosta Milenijum, kod Njegoševog parka.

1 komentar

  1. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com